Hava Durumu

5. madde konuşulmadı çünkü...

Türkiye'nin NATO Büyükelçisi Haydar Berk gelişmelerle ilgili olarak İHA'nın sorularını cevapladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2012 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2012 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
5. madde konuşulmadı çünkü...

Dün akşamki olağanüstü toplantıda 5. madde konusunun gündeme gelmediğini çünkü Türkiye'nin böyle bir talebi olmadığını net şekilde ifadeden Berk, 4.madde çerçevesinde toplanan Konsey'in bilgilendirme ve farkındalık oluşturma amaçlı oldğunu dile getirti.

Toplantı sonrası açıklanan metnin Türk delegasyonu ile eşgüdümlü olarak Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen tarafından hazırlandığını açıklayan Berk, metinde Suriye rejiminin açık şekilde olanlardan sorumlu kabul edildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Burada Suriye rejiminin olaydaki sorumluluğu konusunda hiç terddütümüz yoktur. Medyada yer alan havan topu, topr mermisi gibi tartışmalar anlamsız detaylardır çünkü tarafımızca bu saldırıların nereden ve kimden geldiği net şekilde tespit edilmiş ve Konsey'deki bilgilendirme de ona göre yapılmıştır. Bu noktada müttefiklerimizden katiyen hiçbir karşı argüman veya itiraz da gelmemiştir. Tüm üye ülke büyükelçileri tek tek ulusumuza başsağlığı dileklerini iletmişler ve son derece kategorik şekilde Türkiye'yle olan dayanışmalarını ve olaya olan hassasiyetlerini belirtmişlerdir."

Büyükelçi Berk bundan sonra yaşanacaklar ışığında siyasi-askeri her türlü gelişmenin ele alınabileceğini kaydetti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.