Hava Durumu

500 Suriyeli öğrenci ücretsiz eğitim görecek

Rusya Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Uluslararası İşbirliği Ajansı (Rossotrudniçestvo), Rus devlet üniversitelerine bu yıl Suriye'den 500 öğrencinin ücretsiz eğitim göreceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
500 Suriyeli öğrenci ücretsiz eğitim görecek

Rossotrudniçestvo yetkilisi Vadim Zayçikov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rusya'nın bu yıl Suriye'den gelecek 500 öğrenci adayına ücretsiz eğitim görme hakkı tanıdığını aktardı.

Zayçikov, "Birkaç yıl önce Suriye'ye ayrılan kota 200 kişilikti, geçen yıl kota 455 kişiye çıkarıldı, bu yılsa 500 kişi üniversitelere girebilecek. Suriye'deki savaş sona ermek üzere ve şimdi ülke ekonomisinin yeniden canlandırılması için ulusal kadroları hazırlamak önemli. Bununla birlikte 50 dil uzmanı ve Rusça öğretmeni mezun etmeyi planlıyoruz, bu kişiler Suriye'ye dönüp Rusça eğitimi verecek" diye konuştu.

Zayçikov'a göre Rusya'da eğitim görecek öğrenci adayları seçmeleri 2 aşamalı olarak yapıldı. İlk etapta Suriyeli gençlerin okul notları değerlendirildi, ikinci aşamadaysa öğrenci adaylarıyla mülakat yapıldı. Başvuran toplam 2 bin 60 kişinin arasında seçilecek olan öğrenci adayları, Rusya'nın yabancı öğrenci eğitim lisansı olan herhangi bir devlet üniversitesinde eğitim görme hakkı kazanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.