Hava Durumu

6 bin taksi teklifi reddedildi

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen UKOME toplantısında, İBB'nin 6 bin yeni taksi projesi teklifi Bakanlık ve Valilik temsilcilerinin ret vermesi nedeniyle oy çokluğuyla reddedildi. Böylece İBB Başkanı İmamoğlu'nun gündeme getirdiği teklif 3. kez reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2020 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
6 bin taksi teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 6 bin yeni taksi projesi teklifi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve İstanbul Valiliği temsilcilerinin ret vermesi nedeniyle oy çokluğuyla reddedildi.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 bin yeni taksi projesi teklifinin reddedilmesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'un talebi olan yeni taksi sistemi, talimatlarla verdirilen oylarla UKOME'de reddedildi. Bu ret kararı teklifin tekrar gelmesine mani değil. 16 milyon İstanbullu'ya ve binlerce taksi sürücüsü esnafımıza verdiğimiz sözün takipçisiyiz. Doğru, er geç karşılığını bulur" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İBB, İTÜ'den akademisyenlere yaptırdığı araştırmayla İstanbul'da 40 bin yeni taksiye ihtiyaç duyulduğunu ortaya çıkarmış ve teklifi hazırlamıştı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, teklifin ilk reddedildiği toplantıda projeyi şu sözlerle savunmuştu:

"İstanbul'a en son taksi 1990 yılında verildi. O zamandan günümüze kadar İstanbul'un nüfusu 7 milyondan 16 milyona çıktı. Dolayısıyla İstanbul'da bir taksi sorunu olduğunu buluyor. Bütün konuşmacıların dile getirdiği taksi sorunu olduğu yorumuna canı gönülden inanıyorum. Bunu hepimiz biliyoruz; ama bugün konuşulan taksilerin kimin işleteceği ilgili değil. Sadece sayıyı belirlemeye çalışıyoruz. Diğer ülkelerdeki nüfus başına taksi sayısına bakıldığında, İstanbul'da bu oran çok düşük. Londra, Paris, Berlin'de kişi başına iki ya da üç taksi düşerken, İstanbul'da 1.2 taksi düşüyor. Bu nedenle hepimiz için problem olan korsan sorununu yaşıyoruz. Taksi sayısının artması ile korsan sorununu da çözeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.