Hava Durumu

6 büyüklüğünde deprem beş ülkeyi salladı!

Hindistan'ın Himalayalar bölgesinde sabah saatlerinde meydana gelen sarsıntıyla, insanlar evlerinden sokaklara fırladı. Büyüklüğü 4.9'u bulan artçı şoklar ise komşu ülkelerden bile hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2021 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2021 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
6 büyüklüğünde deprem beş ülkeyi salladı!

Her gün yüz binlere koronavirüs vakası tespit edilen ve cesetlerin artık bahçelerde yakılmaya başlandığı Hindistan, bugün başka bir felaketle sarsıldı. Ülkenin kuzeyinde yer alan Assam eyaletinde, yerel saatle 07.51'de bir deprem meydana geldi.

Reuters haber ajansı, 6 büyüklüğündeki sarsıntının ardından bazı yapılarda hasar görüldüğünü ancak herhangi bir kaybın bildirilmediğini aktarıyor.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Dhekiajuli ilçesinin 10 kilometre yakını olan depremin 34 kilometre derinlikte gerçekleştiğini duyurdu.

Dhekiajuli'de görev yapan bir polis memuru, "Bu deprem hatırlayabildiğim en büyük sarsıntıydı. Bir yardım çağrısı almadık ancak insanlar evlerinden koşarak sokağa kaçtı" ifadesini kullandı.

Reuters, Çin, Bhutan, Bangladeş ve Myanmar'ın çevrelediği bölgeyi sarsan depremin ardından birçok kişinin evlerine girmeyip sokakta beklediğini bildiriyor. Büyüklüğü 4.9'u bulan artçı şoklar, komşu ülke Bhutan'da bile hissedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.