Hava Durumu

65 yaş kısıtlaması ve karantina ihlali, banka girişinde tespit edildi

Afyonkarahisar'da, Covid-19 testi pozitif çıktığı için evde olması gerekirken, bankaya giden Davut T.'nin (65) karantina ihlali, HES kodu sorgulamasıyla belirlendi. 65 yaş ve üzerine yönelik sokağa çıkma kısıtlamasını da ihlal ettiği gerekçesiyle tutanak tutulan Davut T., kalan karantina sürecini tamamlaması için yurda yerleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2020 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2020 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
65 yaş kısıtlaması ve karantina ihlali, banka girişinde tespit edildi

Davut T. ve oğlu M.T. (32), Bankalar Caddesi'nde bulunan bankaya işlem yaptırmak için geldi. Bankanın güvenlik görevlisi Davut T.'nin HES kodunu istedi. Yapılan sorgulamada Davut T.'nin Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve karantinada olması gerektiği tespit edildi. Güvenlik görevlisi, durumu polis ekiplerine bildirerek, yardım istedi. İhbar üzerine gelen çevik kuvvet ekipleri, Davut T. ve oğlunu bankanın dışında gözetim altına aldı. Kalabalık olan caddede baba ve oğlunun yanına kimseyi yaklaştırmayan polis, İl Salgın Denetim ekiplerine haber verdi. Gelen özel kıyafetli ekipler, Davut T. ve oğlu M.T.'yi ambulansa alarak, götürdü.

Hakkında 65 yaş ve üzerine yönelik sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle de tutanak tutulan Davut T., kalan karantina sürecini tamamlaması için Tınaztepe Yurt Müdürlüğü'ne götürüldü.

Davut T.'nin karantina sürecinin cumartesi günü sona ereceği belirtilirken, oğlu M.T. hakkında ise herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.