Hava Durumu

65 yaş üstüne 6 saatlik izin başladı!

Salgın önlemleri kapsamında 15 ilde uygulanan sokak kısıtlaması ikinci gününde devam ediyor. Sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstüne bugün saat 12.00-18.00 arası ikinci kez sokak izni veriliyor. Öte yandan bugün yaşanacak olan rekor düzeydeki sıcaklıklara karşı vatandaşlara Meteoroloji'den uyarı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2020 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2020 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
65 yaş üstüne 6 saatlik izin başladı!

BAKAN KOCA'DAN UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, yeni tip corona virüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü vatandaşların bugüne özel izinle ikinci kez sokağa çıkacaklarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Corona virüse karşı başarıda 65 yaş üstündekilerin evde kaldığı günlerin rolünün büyük olduğunu vurgulayan Koca, "Çıkıp, biraz soluklanmak hakkınız. Bugün saat 12.00-18.00 arası sokaklar sizin. Kendinizi korumak için maske takmayı sakın ihmal etmeyin ve 1,5 metre sosyal mesafe kuralına mutlaka uyun" uyarısında bulundu.

Bakan Koca, paylaşımında, "Bugün sahneye çıkarken maskenizi takmayı unutmayın" yazılı bir fotoğrafa da yer verdi.

METEOROLOJİ'DEN SICAKLIK UYARISI

Öte yandan Türkiye genelinde birçok ilde yaşanacak olan rekor düzeydeki sıcaklık artışına karşı dışarı çıkan 65 yaş üstü vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.