Hava Durumu

70'lik dede komşu kızına...

Erzurum’un Aziziye İlçesi’nde komşunun kızı 12 yaşındaki F.A.’nın yanağından öpüp, elle sarkıntılık ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 70 yaşındaki Salim P., 18 yıl 5 ay hapsi çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2013 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2013 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
70'lik dede komşu kızına...

Olay, merkeze bağlı Aziziye İlçesi’ndeki Sultan Alparslan Mahallesi, Şehit Recep Bağcı Caddesi’ndeki Özdoğu Kent Yapı Kooperatifi’nde meydana geldi. Salim P., karşı apartmandaki F.A.’ya geçen nisan ayından itibaren önce pencere veya balkondan öpücük gönderdi. Daha sonra Salim P., site bahçesinde arkadaşları ile oynayan kıza 5’er lira verip, onu yanağından öpmeye başladı. Mayıs ayında ise Salim P., bahçede oynarken rastladığı F.A.’yı kolundan çekerek evine götürdü ve cinsel istismarda bulundu. F.A. da iddiaya göre, yaşlı adamdan 50 lira aldı ve olanları kimseye anlatmayacağı sözü verdi. Kızın üvey annesi Z.R., evde temizlik yaparken F.A.’nın ayakkabısının içerisinde sakladığı parayı buldu ve bunu eşine söyledi. Kızın son günlerde okulda fazla para harcadığını fark eden rehber öğretmenin konuştuğu F.A., cinsel istismar olayını öğretmenine anlattı.

Öğretmenin olayı bildirmesinin ardından üvey anne, konuşmak için Salim P.’nin evine gitti. İddiaya göre Salim P., üvey anne Z.R.’ye "Senin kızına parayı ben verdim. Kızın o... bir ayda 650 liramı yedi" dedi. Gelişmeler üzerine kızın ailesi şikayetçi oldu ve gözaltına alınan Salim P., 10 Mayıs’ta tutuklanarak E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

’Çocuğun cinsel istismarı, tehditle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan Salim P., suçlamaları kabul etmedi. Sanık avukatı Selim Mesut Atılgan ise müvekkilinin alzheimer hastası olduğunu ileri sürdü.

Mahkeme heyeti Salim P.’yi ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 5 yıl, ’çocuğun cinsel istismarı’ suçundan da 13 yıl 5 ay olmak üzere toplam 18 yıl 5 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına kararlaştırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.