Hava Durumu

8 buzağı için balon ve pilates toplu oyun alanı kurdu!

Deniz Baran (46), Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi Pöhrenk köyünde, keyifsiz ve hareketsiz olduğunu düşündüğün yeni doğan 8 buzağı için balon ve pilates toplarıyla oyun alanı oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2020 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2020 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
8 buzağı için balon ve pilates toplu oyun alanı kurdu!

10 yıldır hayvancılıkla uğraşan 4 çocuk babası Deniz Baran'ın simental cinsi inekleri, 2 hafta önce 8 buzağı doğurdu. Yeni doğan buzağıları süt ve yem ile besleyen ancak hayvanların çok hareketsiz olduğunu fark eden Baran, alternatif çözüm arayışlarına girdi. Baran, stresten kaynaklı keyifsiz ve hareketsiz olduğunu düşündüğü hayvanlar için ahırda pilates topu ve balonlardan oyun alanı oluşturdu.

Baran, hayvanları stresten korumak için böyle bir yol denediğini söyleyerek, "Çok halsiz ve keyifsizdiler. Toprak ve duvarları yalıyorlardı. Veteriner hekim hayvanlarımızın hasta olmadığını söyledi. 10 gün önce benim de aklıma böyle bir fikir geldi. Ahıra pilates ve balonlarla oyun alanı kurdum. Burada pilates top ve balonlarla oyun oynuyorlar. Onlar da çocuklar gibi. Onların da mutluluğa ihtiyacı var. Hayvanlarımızı stresten koruyoruz" dedi.

Oyun alanı kurduktan sonra hayvanlarda değişim gözlemlediğini belirten Baran, "Bu çalışmamız gayet başarılı oldu. Diğer arkadaşlara tavsiye ederim. Çamurları, duvarları emiyorlardı. Artık onları yapmayı bıraktılar. Hayvanlarımız alıştılar. Stresten kurtuldular, keyifliler" diye konuştu.

Veteriner Hekim Besim Tanrıbuyurdu ise hayvanların da stres yaşadığını ifade ederek, "Kesinlikle çok doğru bir şey. Onlar da çocuk gibidir. Stres atmaları gerekir. Stresli ortamlarda verim kaybı olur. Tabii her zaman koruyucu hekimlik daha önemlidir. En ucuz tedavi yöntemidir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.