Hava Durumu

80 derece kolonya ne demek? Kolonyalarda derece ne anlama geliyor?

Özellikle son zamanlarda kolonya tüketimi daha çok olmaktadır. Kolonyaların üzerinde 80 derece gibi bir ibare bulunur. Bunun ne anlama geldiği insanlar tarafından merak edilmektedir. 80 derece kolonya ne demek? Kolonyalarda derece ne anlama gelir? İşte, tüm detaylar.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2021 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2021 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
80 derece kolonya ne demek? Kolonyalarda derece ne anlama geliyor?

Özellikle son zamanlarda korona virüsün artması ve pandemi nedeni ile kolonya kullanımı oldukça artmıştır. Uzmanlar alkol oranı yüksek olan kolonyaların tercih edilmesi gerektiğini söylemektedir.

Bu sebeple kolonya alırken alkol oranının kontrol edilmesi ve ona göre tercih yapılması gerekir.

80 Derece Kolonya Ne Demek?

Kolonya içerisinde %80 ile %96 oranında etil alkol vardır. Geriye kalan kısım ise esans ile sudan meydana gelmektedir. Kolonyanın ağzı kapalı olması ve güneşten uzak olması halinde yaklaşık 5 yıllık bir kullanım ömrü bulunur.

Kolonya sürüldüğü zaman insanlarda bir rahatlama ve ferahlama meydana gelmektedir. Bunun sebebi de etil alkol uçucu olduğu için vücut ısısını da beraberinde götürerek insanların ferahlamasını sağlamaktadır.

Kolonyaların üzerinde alkol oranı yazar. Bu içerisindeki etil alkol miktarının ne kadar olduğunu söylemektedir. Alkol oranı ne kadar fazla olursa, kolonyanın hijyen kapasitesi de o kadar artmaktadır. Bu nedenle kolonya satın alırken alkol oranı yüksek olanların tercih edilmesi gerekmektedir. Kullanacağınız kolonyanın bakteri ile virüsleri öldürmesini istiyorsanız o zaman 80 derece olanları tercih etmeniz gerekir.

Kolonya şişelerinde 60, 70 ya da 80 derece yazdığını görmüşsünüzdür. Kolonyanın virüs ve bakteri üzerinde etkili olduğu bilinmektedir. 80 derece, kolonyanın içerisinde bulunan etil alkol oranının %80'den fazla olduğu anlamına gelir.

Kolonyanın alkol oranı ne kadar fazla olursa dezenfektan olma özelliği de o kadar artmaktadır. Yani 80 derece olan kolonyalar virüs ve bakterilerden korunmada oldukça etkilidir. Bu sebeple kolonya alırken 80 derece olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.