Hava Durumu

81 ile acil koduyla gönderildi

Milli Eğitim Bakanlığınca, Anayasal düzene karşı işlenen suçlar kapsamında, terör örgütü FETÖ'ye ait 936'sı özel okul, 449'u öğrenci yurdu, 284'ü diğer özel kurum olmak üzere toplam bin 669 özel öğretim kurumunun kapatılması için çalışma yapıyor.Bakanlık şimdiye kadar 800'e yakın özel okulun kapatılmasıyla ilgili yazılı talimatını illere gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
81 ile acil koduyla gönderildi
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü  bütün il milli eğitim müdürlüklerine bir  talimat göndererek, FETÖ ile ilişkili tüm özel öğrenci yurtları, öğrenci etüt  merkezleri, özel okullar ve özel kursların Bakanlığa ve Cumhuriyet Savcılıklarına  ivedi olarak bildirilmesini ve okullar dışındaki bu kurumların tümünün  valiliklerce kapatılmasını istedi. 

Okulların kapatma işlemi ise Bakanlık tarafından gerçekleştiriliyor.  Bakanlık, FETÖ'ye ait olan ve kapatılan bu kurumlarda öğrenim gören öğrenci ve  kursiyerlerin nakil işlemlerinde vatandaşlara gerekli kolaylığın sağlanması için  il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine talimat gönderdi.  FETÖ'ye ait bu kurumların bir kısmına darbe girişimi öncesinde kayyum  ataması yapılmıştı. Kayyum atanan okullarla ilgili kapatma işlemi ayrıca  yürütülecek ancak henüz kayyum ataması yapılmayan tüm okulların kapatılması ile  ilgili işlemler kısa sürede tamamlanacak.  Kayyuma devredilmiş kurumlar dahil, FETÖ ile ilişkili okul ve kurumlarda çalışan 27 bin 157 eğitim personeli ve diğer personelin çalışma  izinleri Bakanlıkça iptal edildi. Bu personelin Bakanlığa bağlı özel öğretim  kurumlarında tekrar görev almasına izin verilmeyecek.

Ayrıca FETÖ'nün darbe girişiminde bulunması, bu kurumlarda öğrenim  gören öğrencilerin hızlı bir şekilde bu kurumlardan ayrılmasına neden oldu. Bir  kaç gün içerisinde binlerce öğrenci, terör örgütüne ait bu kurumlardan ayrıldı ve  yüzlerce öğrencinin bu kurumlardan çıkış işlemi ise devam ediyor.  Bu okullardan özel okula nakil olacak öğrencilerin işlemleri günlük gerçekleştirilebiliyor. Resmi okullara nakil olacak ilköğretim öğrencileri de işlemlerini  günlük yapabilecek. Resmi ortaöğretim okullarına nakil olacak öğrencilerin ise  kontenjana bakılmaksızın ortaöğretim taban puanına göre günlük nakilleri yapılabilecek. 

Kapatılan okullarda öğrenim gören öğrencilerin nakil işlemleri ise il  milli eğitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlar aracılığıyla gerçekleştirilecek. FETÖ'ye ait 936'sı özel okul, 449'u öğrenci yurdu, 284'ü diğer özel kurum  olmak üzere toplam bin 669 özel öğretim kurum kapatılacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.