Hava Durumu

85 yaşında askere gidecek

Yıllar önce Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden 85 yaşındaki Mümin Özer'in Türkiye'de askerlik yapma hasreti diniyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2012 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2012 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
85 yaşında askere gidecek
Başvurusu TSK tarafından kabul edilen Özer, bir günlüğüne Mehmetçik olacak.

Askerliğini 1948'de Bulgaristan'da yapan 85 yaşındaki Mümin Özer, 1950 yılında Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldı. Bursa'ya gelen Özer, asker lisesine giderek subay olmak için müracaatta bulundu. O yıllarda 2 çocuğu olan Özer, askeri lisedeki öğrencilerin kendi çocukları yaşında olduğunu görünce subay olmaktan vazgeçti. Ancak içindeki asker olma hayalini bir türlü kaybetmeyen Özer, bir yıl önce muayene olmak için gittiği Çekirge Devlet Hastanesi'nin bahçesinde iki astsubaya rastladı. Özer, Türkiye'de askerlik yapmadığı için üzüldüğünü ve bu hasretle yanıp tutuştuğunu söyledi. Komutanlar, bu isteğini gerekli mercilere ileteceklerini söyleyerek Özer'in telefon numarasını aldı. İki gün sonra Özer'i arayan komutanlar, Özer'e bir gün askerlik yapabileceğinin müjdesini verdi. Haberi duyan Mümin dede telefonda gözyaşlarına boğuldu. Ertesi gün Osmangazi Askerlik Şubesi'nin kapısını çalan Özer, bir günlüğüne de olsa asker olmak için şubeye dilekçe verdi.

"TÜRKİYE'DE ASKERLİK YAPAMADIĞIM İÇİN ÜZÜLÜYORDUM"
4 çocuk, 16 torun sahibi Özer'in askere gitmek istemesi ailesi içinde de sevinçle karşılandı. Asker olmayı çocukluktan beri hayal ettiğini söyleyen Özer, Türkiye'de askerlik yapamadığı için üzüldüğünü ancak askerlik isteği kabul edilince sevinçten gözyaşlarına boğulduğunu söyledi. Özer, 1950 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye geldiğini, orada askerlik yaparken dönemin hükümetinin kendilerine 19 ay 10 askerlik yaptırdığını söyledi. 40 gün fazladan askerlik yaptığını ifade eden Özer, "Bulgaristan'da çekmediğimiz kalmadı. Askeriye kışlalarında Türklere kızgın tuğlalar taşıttılar. Çekemeyenlere kamçılarla vurdular. Sonra ağabeyim ve babamı alıp götürdüler. Sonra biz de Türkiye'ye geldik" dedi.

Perşembe günü engelli çocuklarla birlikte Bursa Garnizon Komutanlığında bir gün askerlik yapacak olan Özer, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan kına gecesine katıldı. Asker kıyafeti giydirdiği torunu Deniz Mıhçı'yı kucağına alarak seven Özer, torununa şimdiden askerlik sevgisini aşıladığını söyledi.

Askerlik hizmetini Türkiye'nin her yerinde yapabileceğini söyleyen Özer, vatan hizmetinde ayrımcılık olmadığını belirtti. Türkiye'nin dört bir yanının cennet olduğunu belirten Özer, "Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum. Bundan daha güzel bir mertebe var mı?" dedi. Türk bayrağını eline alarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan Özer, perşembe günü askere uğurlanacak.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.