Hava Durumu

850 bin liralık heykele Gümçed’ten tepki

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED), Genel Başkanı Adnan Önürmen, Altıparmak Meydanı'nda Karagöz ve Hacivat’ın anısına yaptırılan 850 bin TL'ye mal olan Yüzen Taşlar Heykeli’nin su ve elektrik enerjisi ile çalışan taşlarla örtülü bir makine olduğunu öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2012 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2012 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
850 bin liralık heykele Gümçed’ten tepki

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla 850 bin TL’ye heykeltıraş Christian Tobin'e yaptırılan ‘Yüzen Taşlar Heykeli’ önünde basın açıklaması yapan GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, heykelin Karagöz ve Hacivat’ı kesinlikle temsil etmediğini söyledi. Bursa’nın yeşili, bitki örtüsü, doğası ve kültürü ile başta Türkiye olmak üzere dünya milletlerinin dikkatini çekmeyi başarmış bir tarih şehri olduğunu belirten Önürmen, şehrin merkezine dikilmiş bu iki taşın Karagöz ve Hacivat ile uzaktan yakından hiçbir bağlantı kurulamayacağını ifade etti.

“DOĞAL KATLİAMIN SEMBOLÜDÜR”
Eleştirilerin odak noktası haline gelen heykelin şekli sebebiyle toplumda rahatsızlık oluşturduğunu kaydeden Önürmen, Altıparmak Caddesi’nde bulunan iki taşın aslında Bursa’da yaşanan doğa katliamının da bir anlamda sembolü olduğuna işaret eden Önürmen, “Altıparmak Caddesi’ne dönüp bir bakın. Esnaf kan ağlıyor. Dükkanların tek tek kapandığı bir yere böylesine yüksek bir maliyetle hiçbir anlam ifade etmeyen bu makine heykelin yapılması trajikomik bir tablodur. Biz, heykel yapılmasına karşı değiliz fakat şampiyon Bursaspor’un heykeli, Yüzen Taşlar Heykeli’nin yerine yapılsaydı çok daha anlamlı olurdu. Bursa Atatürk Stadı’nın bulunduğu Altıparmak ,Darmstad civarı ve Muradiye Mahallesi pek çok güzel anılara tanıklık etmiştir. Buralar, sporda kardeşlik duygularının pekiştirildiği yer ve mekanlar olmuştur. Kaldı ki Bursa’ya büyük gurur yaşatan Bursaspor, şampiyonluk kupasını yine burada, Bursa Atatürk Stadı’nda kazandı. BTSO’nun bu çelişkili çalışması oldukça düşündürücüdür” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.