Hava Durumu

'90 yıllık yatırım 8 yıla sığdı'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yıl sonuna kadar yapılacaklarla birlikte Mudanya'da 8 yılda 450 milyon TL'lik yatırımı hayata geçirdiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'90 yıllık yatırım 8 yıla sığdı'

Mudanya Belediyesi'nin ortalama 5 milyon TL olan yatırım bütçesi ile bu işyerin ancak 90 yılda yapılabileceğini hatırlatan Başkan Altepe, "Bu işler lafla olmuyor. Daha devam eden yüzlerce milyonluk yatırımımız var" dedi. Büyükşehir Belediyesi, Mudanya ilçesinde daha önce bilgisayar alamayan 24 muhtarlığa da bilgisayar ve yazıcılarını dağıttı. Mudanya'daki 47 muhtarlık da Büyükşehir Belediyesi'nin teknolojik desteğinden yararlanmış oldu. Bilgisayarların dağıtımı için Mudanya Tren İstasyonu Sosyal Tesisleri'nde muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hem muhtarların sorunlarını dinledi hem de bugüne kadar Mudanya'ya kazandırdıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi.
8 yılda 450 milyonluk yatırım

BUDO seferlerinin ilçeye büyük hareket kazandığını ve yılda yaklaşık 1,5 milyon yolcu taşındığını hatırlatan Başkan Altepe, merkezden kırsala kadar tüm bölgelerde yol çalışmalarına da ağırlık verdiklerini kaydetti. BUSKİ'nin de yaptıkları ile birlikte 2009 yılından bu yana Mudanya'da ulaşım yatırımlarına 53 milyon TL harcadıklarını dile getiren Başkan Altepe, 2017 programında da 15 milyon TL'lik yol çalışması bulunduğunu açıkladı. Mudanya ve Gemlik Körfezi'nin temizliği için 140 milyon TL yatırım yapıldığını yine BUSKİ'nin 8 yılda ilçeye 143 milyon TL'lik altyapı yatırımı yaptığını ifade eden Başkan Altepe, Güzelyalı ve Kumyaka Yat Limanları, Mudanya Kent Meydanı Projesi gibi önemli yatırımların da hazırlık aşamasında olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Bu yıl sonuna kadar yapılacaklarla birlikte topladığımızda 8 yılda Mudanya'ya 450 milyon TL'lik yatırım yapmışız. İstediğimiz kadar konuşalım bunun eksiği var fazlası yok. Mudanya Belediyesi'nin yıllık ortalama yatırımı 5 milyon TL. Tüm bunların yapılması için 90 yıl lazım. Bu iş lafla olmuyor. İlave yüzlerce milyonluk yatırımımız daha var. Bunlar ancak Büyükşehir'le olur" diye konuştu.

Başkan Altepe, sunumunun ardından muhtarlıklara bilgisayar ve yazıcılarını dağıttı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.