Hava Durumu

900 bin kişi bugün iş bırakıyor

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB, Gezi Parkı’yla başlayan protestolara yönelik polisin sert müdahalesi nedeniyle bugün acil servisler dışında iş bırakacaklarını açıkladı. 5 örgütün toplam üye sayısı 900 bine yaklaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 08:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
900 bin kişi bugün iş bırakıyor

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan protestolar nedeniyle süren polis müdahaleleri konusunda ortak bir toplantı yapan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB yöneticileri tek günlük iş bırakma kararı aldı. Ortak açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Taksim Gezi Parkı’nın ranta kurban edilmesine karşı gelişen yurttaş duyarlılığını polis terörü ile bastırmaya kalkışan AKP iktidarı Türkiye halkının vicdanının, hak ve adalet arayışının güçlü duvarına çarptı. AKP iktidarı halkın bu onurlu tepkisine devlet terörüyle karşılık verme yolunu seçti. Hak ve adalet isteyen insanlarımız öldürüldü, onlarcası sakat bırakıldı, binlercesi yaralandı.
Türkiye halkının vicdan, hak ve adalet direnişiyle sarsılan AKP iktidarı, halkın büyük direnişini kıramayınca, çevre duyarlılığına indirgemeye, yaygın polis terörü ve despotik yönetim tarzına karşı halk tepkisini gayrı meşru hale getirmeye girişti.

Bizler Türkiye halkının hak, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en köklü emek ve meslek örgütleri olarak, AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki bu saldırganlığının durdurulmasını bugünün en yakıcı demokratik görevi olduğu kanısındayız. Bu nedenle 17 Haziran 2013 Pazartesi günü üyelerimiz iş yerlerine giderek bu saldırganlığa karşı itirazlarını ifade edecek, aciller dışındaki hizmet üretimini durdurarak şehirlerin merkezi meydanlarına yürüyeceklerdir. Halkımızı söz konusu direnişimizde katkıya, hizmet alımından dolayı yaşanacak aksamalardan dolayı anlayışa, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için alanlarda birlikte olmaya çağırıyoruz.”

Alınan bilgiye göre, eylemin önümüzdeki günlerde devam ettirilip ettirilmeyeceğine, polisin orantısız güç kullanmayı sürdürmesine göre karar verilecek. İş bırakacağını açıklayan örgütlerin toplam üye sayısı 900 bine yaklaşıyor. TMMOB’un 430 bin, KESK’in 230 bin, DİSK’in 100 bin, TTB’nin 90 bin, TDB’nin ise 24 bin üyesi bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.