Hava Durumu

99 albay, general ve amiralliğe yükseltildi

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada alt kademe atamalar açıklandı. Buna göre 99 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 00:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 00:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
99 albay, general ve amiralliğe yükseltildi
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında bugünden geçerli olmak üzere; 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 99 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 20 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

48 GENERAL VE AMİRAL EMEKLİ EDİLDİ

YAŞ kararlarına göre, bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle bugünden itibaren emekli olacak. 1 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2016'dan itibaren emekliye ayrılacak.

İŞTE TSK'NIN SİTESİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

"2016 yılı Yüksek Askerî Şûra olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumları görüşülerek karara bağlanmıştır.
29 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olmak üzere; 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 99 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş; 20 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır.
Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 29 Temmuz 2016 tarihinden itibaren, 1 general ise yaş haddini doldurduğu için 01 Eylül 2016 tarihinden itibaren emekli olacaklardır.
Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.
Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakâr ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.