Hava Durumu

A Milli Takım'ın sorununu anlattı!

A Milli Takım teknik direktörü Abdullah Avcı, Emre'yi kadroya neden çağırdığı ile ilgili eleştirilere cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2012 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2012 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
A Milli Takım'ın sorununu anlattı!
Abdullah Avcı, SKYTURK360'a yaptığı açıklamada " Emre Belözoğlu’yla hiç çalışmadım. Milli takım, kulüp takımı değil. Performansların öne çıktığı bir takımdır. Emre de Türkiye’nin en tecrübeli oyuncularından biri. Türkiye’de sorun Emre değil. Herkes aynayı önce kendine çevirmelidir." dedi.

Gergin ve statünün zor olduğu bir dönem geçirdik. Futbol geride kaldı. Milli takım seviyesinde oynayacak bütün oyuncuları takip ediyoruz. Milli takımın havuzunda oyuncuları değerlendiriyoruz. Takım ayrımı yapmıyoruz. Yaz kampını çok iyi değerlendirmeliyiz. Ve bu kampı Dünya Kupası için bir hazırlık süreci olarak görüyoruz. Portekiz ve Ukrayna Avrupa Futbol Şampiyonası’nın son hazırlığını bizimle yapacak. Mayıs kampı bizim için çok önemli. Oyuncularımızı ekonomik olarak kullanmalıyız. Benim ve teknik ekibimin amacı, seyirciyi tekrar sahaya döndürmektir.


Emre Belözoğlu’yla hiç çalışmadım. Milli takım, kulüp takımı değil. Performansların öne çıktığı bir takımdır. Emre de Türkiye’nin en tecrübeli oyuncularından biri. Türkiye’de sorun Emre değil. Herkes aynayı önce kendine çevirmelidir.


Engin Baytar çok yetenekli bir oyuncu ve bizde bunu iyi değerlendirmeliyiz. Engin kendini geliştiren ve adaptasyon sorununu çözmeye başlayan bir oyuncu. Engin benim arkadaşım ve kardeşim. Engin’e geçmişten gelen bir saplantım yok.

A Milli Takım’ın sorunu altyapıdır. Alt yapı sorununu çözmezsek hiç birşey yapamayız. Almanya’ya gitme amacım, 2006’dan sonra Almaya çok büyük bir yükselişe geçti. Ve bende bu olayı araştırmak için gittim. Oradaki Türk oyuncuları tanımak istedim. Bizi isteyene saygı duyduk ve konuştuk. Ve bu konudaki araştırmalarımız devam edecek. Alman milli takımı, 3 tane daha aynı kalitede takım çıkarır. Mesut Özil çok uç bir oyuncudur.


Oyuncu profilimiz kısıtlı. Her oyuncuyu iyi kullanmalıyız. Şuan kadronun yaş ortalaması 25. Bu kadroyu Dünya Kupası’na hazırlamak istiyoruz. Sistem anlamında pek birşey diyemem. Maçlara göre değişebilir. Ama iştahlı bir oyun sergileyeceğiz.


Play - Off’un karar yeri ben değilim. İyi ve kötü yanları oldu. Kötü yanı, maç trafiği oldu. İyi yanı, büyük takımlar bir çok kez karşılaştı. Heyecan son dakikaya kadar sürdü.


Spor kültürü ve spor ahlakını geliştirmek devlet politikası olmalıdır. Biz sporcu değil iyi bir birey yetiştirmeliyiz. Spor kültürünü iyi geliştirmeliyiz. İyi adımlar atılması lazım. Derbilerde rakip taraftar da statta maçı izlemeli. Rekabet sahada olmalı, saha dışında değil. Kavganın bir anlamı yok. Bu oyun hep devam edecek.


Türkiye Kupası’nı iki takımda uzun süredir alamıyor. Hak edenin almasını diliyorum. İBB gelişen bir takım. Arif hocayla 5,5 sene çalıştım. Çok önemli bir insan ve Türk futboluna önemli katkıları olacak. Carvalhal, Türkiye’de çok sevilen biri, umarım çok başarılı olur. Euro 2012’de takımları çok iyi analiz edeceğiz. Teknik ekibim maçları yerinde izleyecek. Ve gerekli bilgiler alınıp buna göre çalışmlara yön vereceğiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.