Hava Durumu

AB Bakanı Çelik'ten Makron'a sert eleştiri

AB Bakanı Ömer Çelik Fransız Le Point dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili kapağını basın özgürlüğü olarak tanımlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u Twitter üzerinden eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2018 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2018 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AB Bakanı Çelik'ten Makron'a sert eleştiri

AB Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Fransız Le Point dergisi Cumhurbaşkanımıza kara propaganda yöntemiyle saldırarak nefret suçu işleyen bir yayın yaptı. Vatandaşlarımız da Fransa'da çeşitli mecralarda buna tepki gösterdiler.

Hiçbir yayıncılık değeri olmayan bir kara propaganda yöntemiyle nefret suçu işleyen bu dergiye Macron sahip çıkmış. Ve basın özgürlüğünden bahsetmiş. Nefret suçu ve aleni hakaret ne zamandan beri basın özgürlüğü oldu? Sayın Macron aynı üslubun, nefret dilinin ve kara propagandanın kendisi için kullanılmasını uygun buluyor mu?

Derginin yayımlanması sonrası Fransa'nın güneyindeki Avignon kentindeki bazı Türk vatandaşları, dergi reklamlarını çeşitli şekillerde kapatmaya çalışarak tepkilerini ortaya koymuştu.

İBRAHİM KALIN: AMAÇLARININ NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da derginin yayımlanması sonrası 24 Mayıs'ta, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yapmıştı:

"Bir Fransız dergisi CB Erdoğan'a diktatör demiş. Bu saldırıları biliyoruz. Amaçlarının ne olduğunu biliyoruz. Millet ve mazlum halklar olup biteni görüyor. Türkiye'nin sizden talimat aldığı günler geride kaldı. 'Diktatör' diyerek o günleri geri getiremezsiniz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.