Hava Durumu

AB Büyükelçisi'ni 'ülkede istenmeyen adam' ilan ettiler

Afrika ülkesi Benin'de hükümet, iç işlerine müdahale etmekle suçladığı Avrupa Birliği Kotonu Büyükelçisi Nette'yi "ülkede istenmeyen adam" ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2019 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AB Büyükelçisi'ni 'ülkede istenmeyen adam' ilan ettiler

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Benin'de yönetim Avrupa Birliği (AB) Kotonu Büyükelçisi Oliver Nette'ye "iç meselelere çok fazla müdahil olması ve vazifesinin haricinde işlere karışması" suçlamasıyla 1 Aralık'a kadar ülkeyi terk etmesi için süre verdi.

Dışişleri Bakanlığının kendisini birçok defa uyarmasına rağmen Nette'nin ülkenin iç işlerine müdahalede ısrarcı davrandığı ve Brüksel otoritesinin arkasına sığındığı belirtiliyor.

Benin hükümeti geri adım atmadı

AB yetkililerinin kararın geri alınması için yönetimle görüştüğü fakat Benin hükümetinin geri adım atmadığı ifade ediliyor.

Öte yandan, Batı Afrika Ekonomik ve Parasal Birliği (UEMOA) üyelerinden Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon, iki hafta önce yaptığı açıklamada, sömürge parası CFA frangından yeni para birimi "eco"ya geçecek Batı Afrika ülkelerinin, Fransız Merkez Bankasında tutulan rezervlerini kısa sürede geri çekeceğini duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.