Hava Durumu

AB'den Facebook'a suçlama

Avrupa Birliği (AB), Facebook'u, WhatsApp uygulamasının satın alınması sürecinde yanlış ve yanıltıcı bilgiler sağlamakla suçladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2016 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AB'den Facebook'a suçlama
AB Komisyonu, Facebook şirketine WhatsApp'ın satın alınması sürecinde  sağladığı bilgilerin yanlış, hatalı ve yanıltıcı olduğu gerekçesiyle resmi  suçlama gönderdiğini açıkladı.
 
Facebook, WhatsApp uygulamasını 2014 yılında yaklaşık 22 milyar dolara  satın almıştı.Şirket, WhatsApp’ı satın aldığında  AB düzenleyici kurumuna kişisel  verileri toplamayacağı, iki şirket arasında paylaşmayacağı ve kullanıcı  hesaplarını birleştirmeyeceği yönünde taahhütlerde bulunmuştu. Ancak, WhatsApp  ağustos ayında gerçekleştirdiği politika değişikliğiyle telefon numaraları,  profil isimleri gibi çeşitli kullanıcı verilerini ana firma Facebook'la  paylaşmaya başlamıştı.
 
AB Komisyonu, resmi itiraz bildirimiyle, Facebook'a 2014 yılındaki  birleşme değerlendirmesi sürecindeki ilk açıklamalarının tersi yönde hareket  ettiği ve AB düzenlemelerine aykırı davrandığı gerekçesiyle resmi suçlama  yöneltmiş oldu.
 
Facebook'un bu bildirime 31 Ocak 2017'ye kadar yanıt vermesi  gerekiyor. AB Komisyonu, şirketin vereceği yanıtı yeterli görmezse ABD'li  Facebook'a toplam cirosunun yüzde 1'ine varan, yani yaklaşık 170 milyon dolar,  civarında para cezası uygulayabiliyor.
 
Avrupa'da faaliyet gösteren büyük ölçekli şirket birleşmeleri veya  satın almalarını denetlemek AB Komisyonu yetkileri arasında yer alıyor. AB  Komisyonu bu incelemelerde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını  değerlendiriyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.