Hava Durumu

AB'den Gürcistan, Ürdün ve Moldova'ya mali destek

Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Gürcistan, Ürdün ve Moldova ile yapılan makro-finansal destek programları çerçevesinde toplam 400 milyon avroluk kredi dilimini serbest bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AB'den Gürcistan, Ürdün ve Moldova'ya mali destek

AB Komisyonu, salgının ekonomik etkilerine karşı çeşitli ülkelerle yapılan makro-finansal destek programları çerçevesinde yeni kredi dilimlerinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Buna göre, destek programları çerçevesinde AB, Ürdün'e 250 milyon avro, Gürcistan'a 100 milyon avro ve Moldova'ya 50 milyon avro olmak üzere toplam 400 milyon avroluk kredi dilimlerini serbest bıraktı.

Çeşitli koşulların yerine getirilmesiyle serbest bırakılan krediler, söz konusu ülkelerin ekonomik istikrarına ve dış finansman açıklarının azaltılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yakın çevresindeki ülkelere ekonomik kriz dönemlerinde makro-finansal desteklemeler sağlayabilen AB, bu kapsamda, sermaye piyasalarından uygun koşullar ile borçlanıyor.

Söz konusu krediler ihtiyaç duyan ülkeye veriliyor. Alınan fonlar, söz konusu ülkenin normal şartlarda piyasalardan alabileceği kredilerden çok daha uygun ödeme koşulları içeriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.