Hava Durumu

AB'den, Kazımi'ye gerçekleştirilen suikast girişimine kınama!

Avrupa Birliği (AB), Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin konutuna insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıyı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2021 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2021 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AB'den, Kazımi'ye gerçekleştirilen suikast girişimine kınama!

AB Dış İlişkiler Servisinden yapılan açıklamada, "AB, Başbakan Kazımi'ye yönelik suikast girişimini şiddetle kınamaktadır." ifadesi kullanıldı.

Saldırının sorumlularının hesap vermesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Seçim sonrası süreçte sükunet, itidal ve diyalog esastır. Irak'ın karşı karşıya olduğu zorlukları ele almak için tüm taraflar, ülkenin ve Irak halkının çıkarına olacak şekilde siyasi diyalog ve iş birliğine girmelidir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, AB'nin Irak halkını desteklemeye devam edeceği kaydedildi.

Irak Başbakanı Kazımi'nin Bağdat'taki Yeşil Bölge'de yer alan evi bu sabah silahlı insansız hava aracıyla vurulmuş, Kazımi saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Ülkede yapılan seçimlere itiraz eden İran'a yakın grupların 5 Kasım'da düzenlediği gösteriler sırasında çıkan arbedede bir gösterici, güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirmişti.

Bu gelişme üzerine bazı İran'a yakın gruplar ve Şii milis güçleri Kazımi'yi sert bir dille eleştirerek tehdide varan açıklamalarda bulunmuş, bir göstericinin öldürülmesinin cezasız kalmayacağı tehdidinde bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.