Hava Durumu

AB süreci Türkiye'nin elini kuvvetlendirdi

Bakan Fatma Şahin, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada 'AB sürecinin Türkiye'nin elini kuvvetlendirdiğini' söyledi. Şahin Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise Jagland'ı şöyle tanımladı: "Daha önce ‘Kürt sorununu çözen Erdoğan Nobel adayıdır’ diyen Thorbjorn Jagland, Nobel Barış Ödülü Komitesi Başkanı."

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AB süreci Türkiye'nin elini kuvvetlendirdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "AB süreci elimizi her zaman çok kuvvetlendirdi. Hem ülkemiz insanı daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla kalkınma talebiyle bütünleşti hem bizim ilk dönemimizde hukuk devleti normlarında AB süreciyle ilgili eksik olduğumuz yasaları hızlı bir şekilde tamamlamamıza vesile oldu" dedi.

Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile görüştü.

Jagland'a, Bakanlığının toplumun bütün dezavantajlı gruplarıyla ilgilendiğini belirten Şahin, 10 yıl önce ilk olarak "insanı yaşat ki devlet yaşasın" politikasıyla yola çıktıklarını anlatarak, "AB süreci elimizi her zaman çok kuvvetlendirdi. Hem ülkemiz insanı daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla kalkınma talebiyle bütünleşti hem bizim ilk dönemimizde hukuk devleti normlarında AB süreciyle ilgili eksik olduğumuz yasaları hızlı bir şekilde tamamlamamıza vesile oldu" diye konuştu.

Şahin, kadına yönelik şiddetin toplumun bir sorunu olduğunu ve gereğinin yapılması gerektiğini, Türkiye tarihinde ilk kez bir devlet anlayışında, bir liderin bakışında yerini bulduğunu ifade ederek, kadın yaşamına ilişkin politikalarla eğitim ve sağlığın Bakanlığın önemli hedefleri arasında yer aldığını bildirdi.

Kadına yönelik şiddetle ilgili uluslararası bir anlaşma olan İstanbul Anlaşması'nın Türkiye'de imzalanmasının ardından, "Biz çekincesiz ve ilk imzalayan, parlamentosundan bunu geçiren bir ülke olmanın onurunu ve şerefinin yaşadık" diyen Şahin, anlaşmanın yıl dönümünde uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapmaya da hazırlandıklarını söyledi.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA

Bakan Şahin, görüşme sonrası Twitter hesabından da bir değerlendirme yaptı.

Jagland’ın Türkiye'nin kadın ve çocuk politikalarını etkili bulduğunu belirten Şahin, Twitter hesabına şu mesajı yazdı: "Daha önce ‘Kürt sorununu çözen Erdoğan Nobel adayıdır’ diyen Thorbjorn Jagland, Nobel Barış Ödülü Komitesi Başkanı."

JAGLAND: ÇALIŞMALARINIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland da "Sizin yaptığınız çalışmalar ve ilgilendiğiniz konular Avrupa Konseyi için çok önemli" dedi. Kadın erkek eşitliği, çocuk hakları, çocukların cinsel istismarı gibi konuların Avrupa Konseyi'nin gündeminde de üst sıralarda olduğunu belirten Jagland, yapılan çalışmalardan mutluluk duyduğunu ifade etti.

"Türkiye'nin İstanbul Anlaşması'nı Bakanlar Kurulundan geçirme konusunda lider ülkelerden olmasını da büyük takdirle karşılıyoruz" diyen Jagland, sözleşmeyi 30 ülkenin imzalayıp 5 ülkenin de onayladığını ve 10 onayın ardından yürürlüğe girebileceğini vurguladı.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.