Hava Durumu

ABB, esnafın yaralarını sarmaya devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı'nda çıkan yangında zarar gören esnafa 15 bin Türk lirası destek sağlanacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2021 00:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2021 00:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABB, esnafın yaralarını sarmaya devam ediyor

Pandemi sürecinde iş yerini kapatmak zorunda kalan ya da işini kaybeden esnaf ve sektör çalışanlarına destek olmayı sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, çeşitli nedenlerden dolayı zor günlerinde de esnafın yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam ilçesinde 8 Nisan'da meydana gelen yangında iş yerleri zarar gören esnafa da nakit desteği sağlayacaklarını açıkladı.

ZARAR GÖREN ESNAFA YARDIM ELİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam Yenice Mahallesi Kasaplar Çarşısı'nda çıkan yangın sonrası olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

"YARALARIMIZI BERABER SARACAĞIZ"

Konuyu meclis gündemine taşıdıktan sonra sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunan Yavaş, "Belediye Meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda, Kızılcahamam'da çıkan yangında iş yerleri zarar gören esnafımızın her birine Ramazan ayının da yaklaşması münasebetiyle 15 bin Türk lirası destekte bulunacağız. Yaralarımızı beraber saracak, beraber iyileşeceğiz" dedi.

"CİDDİ MANADA KAYIPLARI OLDU"

Belediye Meclisinde konuyla ilgili söz alan Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık da, "Yangınla ilgili mağdur olan bütün esnafa ben de buradan geçmiş olsun diliyorum. Ciddi manada kayıpları oldu. Kızılcahamam Belediye Başkanı eğer arzu ederse ve bize yetki devrini yaparsa Büyükşehir Belediye Başkanımız burayı 3 ay içinde yapıp esnafa teslim etmeyi taahhüt ediyor, biz bunu seve seve yapmaya hazırız" diye konuştu.

ÖHO'LARA GELİR DESTEĞİ ARTIRILDI

Pandemi sürecinde koronavirüs salgını nedeniyle yolcu sayıları azaldığı ve gelirleri düştüğü için Özel Halk Otobüsleri'ne daha önce gelir desteği ödemeleri yapılırken, Başkan Yavaş imzasıyla Nisan ayı Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında desteğin artırılarak uzatılması yönünde Başkanlık yazısı sunuldu.

Özel Halk Otobüsü (ÖTO) esnafına 18 Temmuz-15 Ekim 2020 tarihleri arasında sağlanan gelir desteği ödemeleri, Yavaş'ın önerisiyle merkezdeki otobüsler için 400 Türk lirasından 500 Türk lirasına, çevre ilçelerde hizmet veren otobüsler için de 120 Türk lirasından 150 Türk lirasına yükseltildi. Meclis'te oy birliği ile kabul edilen karar doğrultusunda ayrıca pandemi sürecinin ağırlaşması nedeniyle gelir desteği ödemelerinin 3 ay daha uzatılmasına karar verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 16 Ekim 2020 tarihinden başlamak üzere 1 yıl süreyle merkezde hizmet veren taşıma birlik veya kooperatiflerinin araç takip sistemi ve EÜTS sistemi verileriyle fiilen çalıştıkları tespit edilen araç başına her takvim günü için 500 Türk lirası, çevre ilçelerde ise 150 Türk lirası ödeme yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.