Hava Durumu

ABD 2. aşıya çok yakın! Moderna'nın kullanımına da bugün onay verilecek

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne bağlı uzmanlar, Amerikan ilaç şirketi Moderna'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısının güvenli olduğunu açıklayarak, aşının kullanılabileceği tavsiyesinde bulundu. Gelişme sonrasında bugün, ülkede aşının kullanımına onay verilmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2020 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD 2. aşıya çok yakın! Moderna'nın kullanımına da bugün onay verilecek

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) bağımsız uzmanlar paneli, bugünkü toplantısında 20 "evet" oyu ve bir uzmanın çekimser kalmasının ardından, Moderna'nın yüzde 94,1 etkili olduğu açıklanan Kovid-19 aşısının, 18 yaş ve üzeri kişilerde kullanılmasını tavsiye etti.

BUGÜN ONAY VERİLMESİ BEKLENİYOR

Panelin tavsiyesinin ardından FDA'nın, aşının kullanımına bugün onay vermesi bekleniyor. Resmi onayın ardından yaklaşık 5,9 milyon doz aşı, ABD içinde dağıtıma çıkacak. Moderna'nın aşısı, onay sürecinin tamamlanmasıyla güvenli olduğu ve etkinliği teyit edilen ikinci aşı olacak.

GEÇEN HAFTA PFİZER-BİONTECH AŞISINI ONAYLADILAR

FDA, geçen cuma günü de Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı için onay vermişti. Buzdolabı sıcaklıklarında muhafaza edilebilen Moderna'nın Kovid-19 aşısının, dağıtımının da daha kolay olması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.