Hava Durumu

ABD'de bir eyalet eroin ve kokaini suç olmaktan çıkardı

Oregon, ABD'de aralarında kokain ve eroinin de bulunduğu ağır uyuşturucuları bulundurmayı suç olmaktan çıkarmayı kabul eden ilk eyalet oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2020 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2020 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'de bir eyalet eroin ve kokaini suç olmaktan çıkardı

Yeni kurallara göre, kişisel kullanım için az miktarlarda bu uyuşturucularla yakalananlar ya 100 dolar para cezası ödeyecek ya da bir bağımlılık kliniğinde sağlık kontrolünden geçirilecek. Oregon aynı zamanda halusinatif mantarların kullanımını yasallaştıran ilk eyalet de oldu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, ABD'de Başkanlık seçimleri için kurulan sandıklarda aynı anda yapılan referandumlarda Arizona, New Jersey, Montana ve Güney Dakota'da esrar kullanımı yasallaştı.

Böylece bu eyaletler, daha önce keyif amaçlı esrar kullanımını yasallaştıran diğer 15 eyalet ve Columbia Bölgesi'ne katıldı. Esrar kullanımı Amerikan federal yasalarında ise hala yasak.

Oregon'da şu anda yürürlükte bulunan yasalarda, uyuşturucu bulunduranlara maksimum 6 bin 250 dolar hapis cezası ve bir yıl hapis verilmesi öngörülüyor.

ŞUBAT 2021'DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Yasal değişikliklere karşın Oregon'da ağır uyuşturucu üretip satanlara ceza verilmeye devam edilecek. Büyük miktarlarda uyuşturucu bulunduranlara ise hafif suçlarla itham edilirken miktarın ticari boyutlarda olduğu düşünülürse, ağır suçlama da yöneltilebilecek. 1 Şubat 2021'de yürürlüğe girmesi beklenen değişikliklere eyaletteki birçok tıbbi meslek kuruluşu da destek verdi.

Yeni kurallarla, bağımlılık sorunu olanların tedavisi, sağlık değerlendirmesi ve diğer hizmetler için bütçe de ayrılacak. Programlar, kısmen hapishanelerden yapılacak tasarruf ve 2014'te serbest bırakılan esrar satışından elde edilen vergilerle fonlanacak.

Değişikliklere destek verenler, mevcut yasalar nedeniyle hapishanelerin şiddet içermeyen suçlardan ceza alanlar nedeniyle kalabalıklaştığı ve yasaların beyaz olmayan toplulukları orantısız bir şekilde etkilediğini söylüyordu.

Karşıtları ise uyuşturucu tedvisi alanlara yardım etmekte mahkemelerin rolünün altının oyulduğunu savunuyordu.

İsviçre, Portekiz ve Hollanda gibi Avrupa ülkeleri de küçük miktarlarda ağır uyuşturucu bulundurmayı suç olmaktan çıkartmış ve "zararı azaltma programlarına" yatırım yapma yoluna gitmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.