Hava Durumu

ABD'de Havana sendromu kabusu!

ABD'de başkent Washington DC ve Virginia'daki iki Beyaz Saray yetkilisine yönelik "Havana sendromu" isimli hastalığa yol açan saldırının soruşturulduğunun ortaya çıkmasının ardından Miami'deki bir hükümet yetkilisine yönelik saldırının da soruşturulduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2021 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2021 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'de Havana sendromu kabusu!

İlk kez 2016'da Küba'da görev yapan diplomatlarda görülen ve "Havana sendromu" olarak adlandırılan gizemli rahatsızlığa yol açan saldırıların ABD topraklarındaki hükümet yetkililerini de hedef aldığının anlaşılmasının ardından yeni detaylar ortaya çıkıyor. Politico'nun haberine göre, geçen yıl Miami'de görev yapan bir hükümet yetkilisine yönelik de bir saldırı oldu ve yetkililer şu anda bu saldırıyı soruşturuyor.

Haberde, dün de CNN'in haberinde Washington DC ve Virginia'daki iki Beyaz Saray yetkilisinin benzeri saldırıların hedefi olduğunun ortaya çıktığı anımsatılarak Miami'deki olayla ABD topraklarında bilinen saldırıların sayısının 3'e çıktığı kaydedildi. Ayrıca söz konusu saldırıların ardından kişilerde beyin hasarı oluşmuş olabileceği de belirtildi.

HAVANA SENDROMU NEDİR?

Kanada'nın Havana Büyükelçiliğinde görevli personelde 2017 ilkbaharında "Havana sendromu" olarak adlandırılan gizemli rahatsızlığın yol açtığı baş dönmesi ve baş ağrısı gibi şikayetler görülmeye başlanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.