Hava Durumu

ABD'de riskli gruplar ve 65 yaş üstü için üçüncü doz tavsiyesi!

Amerikan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Danışma Komitesi, ABD'de belli gruplara Pfizer/BioNTech aşısının hatırlatma dozunun yapılması yolunda tavsiye kararı verdi. Öte yandan Geçtiğimiz hafta Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine konuşan BioNTech şirketinin CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin de bağışıklığı zayıf olan kişilerin üçüncü dozu yaptırmalarının faydalı olacağı çağrısını yinelemişti.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2021 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'de riskli gruplar ve 65 yaş üstü için üçüncü doz tavsiyesi!

CDC, 65 Yaş ve üstü, ağır hastalık ya da ölüm riski yüksek olanlar ve işleri nedeniyle Aşı olmalarına rağmen virüse yakalanma riskleri yüksek olan sağlık çalışanlarına Üçüncü Doz Pfizer/BioNTech aşı yapılması yolunda tavsiye kararı verdi.

CNN'nin haberine göre; CDC Direktörü Rochelle Walensky, "Bağışıklık Uygulamaları Danışma Komitesi'nin tavsiye kararını onayladıktan sonra, ABD'de hatırlatma dozunun hemen uygulanmasının önünde hiçbir engel kalmıyor"

UĞUR ŞAHİN DE ÜÇÜNCÜ DOZU TAVSİYE ETMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine konuşan Şahin, iki doz aşı olan yetişkinlere de güçlendirici mahiyetteki üçüncü doz aşıların yapılması çağrısını yinelemişti.

Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada 'Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü doz aşı yaptırmaları son derece mantıklı olur' ifadesini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.