Hava Durumu

ABD'den Afrika'ya vize kısıtlaması!

ABD'nin bazı ülkelerin vatandaşlarına verilen "kalıcı oturma iznini" durdurması Afrika kıtası nüfusunun yaklaşık dörtte birini etkiledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2020 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den Afrika'ya vize kısıtlaması!

Daha önce Somali ve Libya vatandaşlarına vize kısıtlaması getiren ABD'nin, Nijerya, Sudan, Tanzanya ve Eritre vatandaşlarına "kalıcı oturum izni" imkânı veren vizeleri askıya alması halkın ve hükümetlerin tepkisine yol açtı. Karar sonrası açıklama yapan Eritre yönetimi, dostane olmayan karar sebebiyle şaşkınlığa uğradıklarını ve bunun ilişkileri olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

'AMERİKAN YASALARINA AYKIRI'

Washington merkezli uluslararası mülteci hakları kuruluşu Refugees International, alınan kararın göçmen ve mülteci karşıtı politikalar modelinin bir parçası olduğunu ifade ederek, dil ve dine dayanarak yapılan ayrımcılığın ABD yasalarına aykırı olduğunu belirtti. Nijerya'nın eski Devlet Başkan Yardımcısı Atiku Abubakar, tepkisini sosyal medya üzerinden göstererek, ABD'deki siyahi doktorların yüzde 77'sinin Nijeryalı olduğunu ve Afrikalıların ABD'nin kalkınmasına olumlu katkıda bulunduğunu hatırlattı. ABD Başkanı Donald Trump iktidarı daha önce de İran, Libya, Suriye, Somali, Yemen, Kuzey Kore ve Venezuela'ya vize kısıtlamaları getirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.