Hava Durumu

ABD'den flaş Katar krizi açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD ordusunun Katar'dan yürüttüğü Afganistan, Irak ve Suriye'deki operasyonlarında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den flaş Katar krizi açıklaması

Anadolu Ajansı'na konuşan Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, "ABD uçakları Irak, Suriye ve Afganistan'daki operasyonlar kapsamında Katar'dan görev icra etmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki tüm müttefiklere tansiyonunu düşürme ve bölgenin güvenliği için ortak çözümler üzerinde uzlaşma çağrısında bulunan Binbaşı Galloway, "ABD ve Koalisyon, oradaki varlığımıza uzun zamandır verdiği destekten ve bölge güvenliğine derin bağlılığından dolayı Katarlılara minnettardır. Katar'daki durumumuzu değiştirmek gibi bir planımızı söz konusu değil." dedi.

Pentagon'un açıklaması, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın beş Arap ülkesinin Katar ile ilişkilerini askıya almasına yönelik uzlaşma çağrısı yapmasının ardından geldi.

Pentagon, Afganistan, Irak ve Suriye'de yürüttüğü operasyonların bir bölümünü Katar'daki üssü üzerinden gerçekleştiriyor.

Suudi arabistan, BAE, Yemen, Mısır ve Bahreyn Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.