Hava Durumu

ABD'den Mısır'a sürpriz ziyaret

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats, Mısır'a sürpriz ziyaretgerçekleştirerek Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile başkent Kahire'de bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2018 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2018 21:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den Mısır'a sürpriz ziyaret

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil'in de yer aldığı görüşmede, Ortadoğu'daki pek çok mesele hakkında fikir alışverişinde bulunuldu ve bölgedeki mevcut krizlere siyasi çözüm yolları ele alındı.

Görüşmede ayrıca Mısır ile ABD arasında terör ve aşırılık yanlısı ideolojilerle mücadelede güvenlik ve istihbarat konularında iş birliğini artırma yolları tartışıldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlamlığına dikkati çekerek, ülkesinin, Washington ile Kahire arasındaki terörle mücadele, güvenlik ve istihbarattaki dayanışma başta olmak üzere farklı alanlardaki köklü iş birliğinin güçlendirilmesine verdiği önemi vurguladı.

Coats ise özellikle Ortadoğu'daki mevcut durumun gölgesinde iki ülkenin karşılaştığı çeşitli güçlükler konusunda ABD'nin Mısır'la sürekli koordinasyon içerisinde kalmak istediğini kaydetti.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü'nün önceden açıklanmayan Mısır ziyaretinin süresine ilişkin de bilgi verilmedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.