Hava Durumu

ABD'den Türkiye'ye flaş uyarı

Rüşvet operasyonu sonrası Türkiye’de Amerikan Büyükelçisi Frank Ricciardone’yi hedef alan suçlamaların ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı sonunda yazılı bir açıklama yaptı. Sözcü Jen Psaki’nin imzasıyla yayınlanan bildiride “Türk medyasının bazı unsurları tarafından büyükelçimize, yönelik devam eden temelsiz saldırıları son derece rahatsız edici buluyoruz” denildi ve bu konudaki kaygıların Türk yetkililere de iletildiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2013 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2013 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den Türkiye'ye flaş uyarı

Washington yönetimi, Türkiye’de ABD Büyükelçisi Frank Ricciardone’ye yönelik devam eden suçlamaların ardından, bir hafta sonra Ricciardone’ye destek içeren yazılı bir açıklama yayınladı. Şimdiye kadar bu konuda sessiz kalmayı tercih eden ABD yönetimi, bu konudaki kaygılarını Türk yetkililere de ilettiğini belirtti.

Dün Hürriyet’e konuşan üst düzey bir ABD yetkilisinin “Tansiyonu yükseltmek istemiyoruz” açıklaması ve Dışişleri Sözcülerinden Noel Clay’in benzeri ifadeler taşıyan yazılı beyanatının ardından yapılan ve üst düzey kaygı belirtme amacı yaşıyan duyuruda şöyle denildi:

TÜRK HÜKÜMETİ GÜVENCE VERDİ

“Türk medyasının bazı unsurları tarafından büyükelçimize, diğer ABD yetkililerine (geçen hafta Türkiye’yi ziyaret eden İran yaptırımlarından sorumlu Hazine Müsteşarı David Cohen kastediliyor), uluslararası medya temsilcilerine ve Amerikalı kişi ve zümrelere yönelik devam eden temelsiz saldırıları son derece rahatsız edici buluyoruz. Amerikalı yetkililere yönelik bu türden suçlamalar hakkındaki kaygılarımızı Türk yetkililere bildirdik. Türk yetkililer, Büyükelçi Ricciardone dahil Amerikalı yetkililere yönelik yanlış suçlamalara itibar etmedikleri konusunda bize güvence verdiler.”

Psaki, açıklamasında Türk hükümetinin bu konudaki görüşüne dair soruların muhatabının ise yine Türk hükümeti olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.