Hava Durumu

ABD Dışişleri Sözcüsü duyurdu: Hepsi iptal

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, "bakanlıktaki geçiş süreci çalışmalarından dolayı" bu hafta içinde Belçika'nın başkenti Brüksel'e planlanan ziyaretini iptal ettiği duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2021 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD Dışişleri Sözcüsü duyurdu: Hepsi iptal

ABD Dışişleri Sözcüsü Morgan Ortagus, konuyla ilgili açıklamasında, Bakanlığın görevi, Seçilmiş Başkan Joe Biden'ın ekibine devretme çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Ortagus, "Yumuşak ve gerektiği gibi bir geçiş sürecinin önümüzdeki 8 günde tamamlanması konusunda mutabıkız. Hem bakanlık hem de Seçilmiş Başkan Biden'ın ekibi, bu amaçla birkaç haftadır birlikte çalışıyor ve ortaya konulan iş birliği seviyesi ve gösterilen profesyonellikten memnuniyet duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Senatodaki kariyer yetkililerinin onay süreçleri tamamlanana kadar görevlere vekalet edecek yetkililerin belirlenmesi için çalışmaların çok yakından başlayacağını duyuran Ortagus, "Bu nedenle, Bakanın Avrupa seyahati dahil bu hafta planlanan tüm seyahatlerini iptal ediyoruz." ifadelerini kullandı. Pompeo'nun, bu hafta çarşamba günü Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesi planlanıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.