Hava Durumu

ABD ekonomisinde büyük tehlike! 'Hükümet kapanması' riski

ABD Kongresi'nde federal hükümetin kapanmasını önleyecek ve borç limitini askıya alarak limitin bir süreliğine göz ardı edilmesini sağlayacak bütçe tasarısı üzerinde görüşmeler devam ederken, ülke ekonomisi "hükümet kapanması" ve "temerrüde düşme" riskleriyle karşı karşıya bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2021 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2021 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD ekonomisinde büyük tehlike! 'Hükümet kapanması' riski

Ülkede 1 Ekim'de başlayacak yeni mali yıla çok az bir süre kalırken, Kongre, federal hükümete 3 Aralık'a kadar finansman sağlayacak ve ülkenin borçlanma limitini 2022'nin sonuna kadar askıya alacak bütçe tasarısı üzerinde henüz bir uzlaşmaya varamadı.

ABD Temsilciler Meclisi'nin federal hükümetin kapanmasını önleyecek ve borç limitini askıya alacak geçici bütçe tasarısını geçen hafta onaylamasının ardından Senato'daki Demokratlar, pazartesi günü tasarıyı geçirmeye çalıştı ancak Cumhuriyetçilerin muhalefetiyle karşılaştı.

ABD ekonomisi "hükümetin kapanması" ve "temerrüde düşme" riskleriyle karşı karşıya kalırken, Kongre'deki tartışmalar devam ediyor.

Borç limitini yükseltmek için oy kullanmayı reddeden Cumhuriyetçiler, sadece hükümeti finanse etmek için oy kullanmak istiyor. Senato'daki Demokratlar ise hükümetin çalışmaya devam edebilmesi için başka yollar arayışında...

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, Senato'nun hükümetin kapanmasını önlemek için bugün dahi adım atabileceğini belirtiyor.

Meclis ve Senato'nun borç limitini geçici olarak askıya almasına dair ayrı bir yasa tasarısını oylayabileceği ifade ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.