Hava Durumu

ABD'li aktör John Cena, Tayvan'a 'ülke' dediği için özür diledi

ABD'li aktör ve bir zamanların WWE (Amerikan Güreşi Federasyonu) güreşçisi John Cena, bir röportajında Tayvan'ı 'ülke' olarak tanımladığı için tepki gösteren Çinli hayranlarından özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2021 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2021 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'li aktör John Cena, Tayvan'a 'ülke' dediği için özür diledi

Tayvan televizyon kanalı TVBS'ye röportaj veren John Cena, rol aldığı 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin son filmi hakkında değerlendirmelerde bulunurken filmin yayınlanacağı ilk ülkenin Tayvan olabileceğini söyledi.

Aktörün röportajda Tayvan'ı ülke olarak nitelemesi Çin kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Sosyal medya üzerinden oyuncunun ifadesine yönelik olumsuz tepki belirten birçok yorum yapıldı.

Cena, tepkiler üzerine Çin sosyal paylaşım sitesi Weibo'da Çince yaptığı video paylaşımda, "Bir röportaj esnasında hata yaptım. Şu an söylemek istediklerim çok önemli. Çin'e saygı duyuyorum ve Çin halkını seviyorum. Oldukça üzgünüm. Hatam için gerçekten özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

​Öte yandan, oyuncunun Çinli hayranlarından özür dilemesi, ülkesinde farklı tepkilere neden oldu. ABD'li bir senatör, oyuncunun özür videosunu 'acınası' olarak niteledi, sosyal medya kullanıcıları da aktörü 'korkak' olmakla suçladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.