Hava Durumu

ABD'li milyarderin 70 milyon dolar değerindeki dikkatsizliği!

ABD'li milyarder Steve Wynn, 70 milyon dolar değerindeki Picasso'ya ait tabloyu yanlışlıkla delerek satılamayacak hale getirdi. Görme sorunu yaşayan Wynn, daha önce de benzer bir kazaya sebep olmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'li milyarderin 70 milyon dolar değerindeki dikkatsizliği!

12 yıl önce bir Picasso tablosuna delik açarak zarar veren ABD'li milyarder Steve Wynn, elindeki üç Picasso tablosundan birini daha yanlışlıkla yaraladı. Servetini emlak ve Las Vegas'taki casinolarına borçlu ABD'li milyarder Steve Wynn'in 70 milyon dolar değerindeki Picasso tablosu zarar gördüğü gerekçesiyle satılamayacak.

AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILACAKTI

Ünlü müzayede evi Christie's'ten yapılan açıklamada, İspanyol ressamın 1943'te kendi portresini tuvale taşıdığı "Le Marin" adlı tablonun cuma günü zarar gördüğü belirtildi. Ancak zararın ne şekilde ve ne kadar büyük olduğu söylenmedi. Tablonun 15 Mayıs'ta açık artırmaya sunulması ve değerinin 135 milyon dolara kadar çıkması bekleniyordu.

DAHA ÖNCE DE BENZER ŞEKİLDE ZARAR VERMİŞTİ

Christie's, eserin geri çekilmesinin nedenini zararın ödenmesi için sigorta provizyonlarının olması olarak açıkladı. Londra merkezli müzayede evi, satıcıya minimum fiyat vereceklerini ve açık artırmayı yönetecek üçüncü bir garantör ile anlaşacaklarını duyurdu.

Aynı zamanda sıkı bir sanat koleksiyoncusu da olan Steve Wynn'in, tablolarla ilgili "kötü şöhreti" 12 yıl öncesine dayanıyor.

GÖRME SORUNU VAR

Yan görüş açısında bir rahatsızlığı bulunan Wynn, Picasso'nun 1932'de resmettiği "Le Reve" (Rüya) adlı esere yanlışlıkla sağ dirseği ile çarpmış, tabloda 15 santimetrelik bir delik açılmıştı.

Tablo zarardan önce 139 milyon dolar değerindeydi. Wynn'in tamir ettirmesinden sonra tablonun değeri 85 milyon dolara kadar düştü. 2013'te hedge fon yöneticisi Steve Cohen, "Le Reve"için 155 milyon dolar ödeyerek tabloyu aldı.

SİCİLİ KABARIK

Steve Wynn, hakkındaki cinsel taciz suçlamalarının ardından emlak imparatorluğu Wynn Resorts'ın CEO'luğundan şubat ayında ayrılmıştı.

The Wall Street'in 26 Ocak tarihli haberine göre bir grup kadın, 76 yaşındaki milyarderi "taciz ve aşağılama" ithamlarıyla suçlamış, Wynn hakkında 7,5 milyon dolarlık dava açılmıştı. Wynn, suçlamaları reddetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.