Hava Durumu

"ABD nükleer anlaşmaya dönerse müzakereler olur"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Eğer ABD nükleer anlaşmaya döner ve İran'dan özür dilerse seçim sonuçlarını beklemesine gerek yok, bugün müzakere yapabiliriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2020 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2020 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"ABD nükleer anlaşmaya dönerse müzakereler olur"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Devlet Haftası kapsamında medya temsilcileri ile başkent Tahran'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Ruhani yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'a yönelik uyguladığı ağır ekonomik yaptırımlar ile İran'ı müzakereye çekmeye çalıştığını belirtti. Ruhani, "Bu hedeflerine ulaşamadılar. Ağır ekonomik yaptırımlar altında ülke idare edildi ve ABD hedeflerine ulaşamayacak" ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Donald Trump'ın tekrar başkan seçilmesi halinde İran ile anlaşmaya varılacağına ilişkin son açıklamasına tepki gösteren Ruhani, "Eğer ABD nükleer anlaşmaya döner ve İran'dan özür dilerse seçim sonuçlarını beklemesine gerek yok, bugün müzakere yapabiliriz" diye konuştu.

ABD'nin ülkede kriz çıkartmaya çalıştığını kaydeden Ruhani, "Halk büyük zorluk çekmekte. ABD, halkı sokaklara çıkartarak kriz çıkartmak istedi. Ancak bunda başarılı olamadılar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.