Hava Durumu

Abe duyurdu: İstifaya hazırım

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, bugün devlet televizyonu NHK'de açıklamalarda bulundu. Abe, sağlık durumunun kötü olduğunu söyleyerek, "İstifaya hazırım" dedi. Japon kaynaklar, Abe'nin istifa kararı aldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2020 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2020 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Abe duyurdu: İstifaya hazırım

Japonya Başbakanı Şinzo Abe bugün yaptığı açıklama ile uluslararası kamuoyunda gündem oldu...

Devlet televizyonu NHK'nin aktardığı bilgiye göre 2012'den beri başbakan olarak koltukta oturan ve "Japonya'nın en uzun süre başbakanlık koltuğunda oturan ismi" haline gelen Abe, sağlık sorunları nedeniyle istifa etmeye hazır olduğunu söyledi.

Japonya Başbakanı Abe, 21 Mayıs'ta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış törenine video konferans yöntemiyle katılmıştı. Abe o dönemde yaptığı açıklamada, corona virüsüyle mücadelede Türkiye'yle işbirliği yapacaklarını belirterek, "Japonya'da geliştirilen ve virüse umut olabilecek Avigan ilacından Türkiye'ye de bağışlayacağız" demişti.

Bir süredir ülseratif kolit hastalığıyla mücadele ettiği bilinen Abe'nin yakın zamanda iki kez hastaneye gitmesi hakkındaki iddiaları kuvvetlendirmişti. Abe, "Sağlık sorunlarımın hükümetin görevlerini tam olarak yerine getirmesine sebebiyet vermemesi için istifa etmeye hazırım" ifadesini kullandı.

Reuters'ın son dakika gelişmesi olarak servis ettiği haberde ise Japon hükümetine yakın kaynaklar, Abe'nin istifa kararı aldığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.