Hava Durumu

Açık açık soruldu: ABD, Fethullah Gülen ile çalışıyor mu?

ABD Büyükelçisi John Bass, CNN Türk ekranlarına konuk olarak CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 23:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 23:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Açık açık soruldu: ABD, Fethullah Gülen ile çalışıyor mu?
Bass, 'darbeden önceden haberleri oldukları ve destekledikleri' şeklinde ortaya atılan iddialara kesin bir dille karşı çıkarak 'ABD böyle bir darbe girişimini, yönetmedi, desteklemedi, haberdar değildi' dedi. Bass, Fethullah Gülen'in iadesi konusunda ise şunları söyledi: "Türkiye'nin talebini gerekli kurumlarımız inceleyecek, yasadışı faaliyete ilişkin açık bir kanıt olup olmadığına bakacağız."

İşte Bass'ın CNN Türk'te yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

'ABD DARBE GİRİŞİMİNİ DESTEKLEDİ' İDDİALARI

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan olayların acısını yaşayan toplumun her ferdine geçmiş olsun diliyorum ve acısını paylaşıyorum. 

Şu hususu kesin bir dille ifade etmek istiyorum, ABD yönetimi böyle bir girişimi yönetmedi, destekemedi, haberdar değildi.
Açıkcası darbe girişimi hakkında ilk kez haberdar olduğumuz an alçak uçuş yapan jetleri ve bazı yerlere ateş açan helikopterleri gördüğümüz andı. O gece yaklaşık, saat23.30 civarında ABD ile bağlantı kurdum ve bilgilendirdim.
Türk hükümetinden yetkililere ulaştığımızda tam olarak ne olduğunu anlayabildik.

(Bugünkü bazı gazetelerde yer alan ABD'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimini bildiği iddiaları) Bu iddianın son derece ölçüsüz ve çirkin olduğunu düşünüyorum. Üstelik bir somut kanıta dayanmıyor.

Yaşananlardan önceden haberimiz olsa Türk hükümetine bilgi verdik.

'FETHULLAH GÜLEN YA DA ÖRGÜTÜ İLE ÇALIŞMIYORUZ, GÖRÜŞMÜYORUZ'

Açıkca söylüyorum, Gülen ya da Gülen örgütü ile çalışmıyoruz, görüşmüyoruz.

Bugün Türkiye tarafının iade talebini yaptığını okudum. Kuvvetli bir dava varsa eminim ona uygun şekilde hareket edeceğiz. Yasadışa faaliyete ilişkin açık bir kanıt olup olmadığına bakacağız.

(Gülen'in ABD vatandaşlığının iptali iddiaları) Ben vatandaşlık yasası konusunda uzman değilim. Gülen, ABD'de yasal şekilde sürekli ikamet eden birisi. Bu konuyu uzmanlara sorsanız daha doyurucu cevaplar alabilirsiniz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.