Hava Durumu

Acılı aileye ahlaksız teklif

Hız tutkunu gencin kurbanı olan çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ailesi, “Şikâyetçi olmayalım diye bize 300 bin lira teklif ettiler. Tüm İstanbul’u teklif etseler de bir şey değişmeyecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2015 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2015 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Acılı aileye ahlaksız teklif

Kadıköy Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal mevkiinde, 10 Temmuz’da hız yaparken tezgâhı başındaki 34 yaşındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı ezip kaçan Murathan Öztürk 45 gündür firarda. Ailesi “Teslim edeceğiz” dese de 19 yaşındaki üniversiteli sürücüden henüz haber yok. Çiçekçi Kaya’nın ailesi ise Öztürk’ün ailesinin kendilerine şikâyetçi olmamaları için 300 bin lira teklif ettiğini söyleyerek, “Bize 300 bin TL değil, 3 trilyon hatta tüm İstanbul’u da teklif etseler bir şey değişmeyecek. Bizim amacımız para değil. Bizim tek beklentimiz, bu ailenin çocuğunu teslim etmesi” dedi. 

Mehmet Emin Kaya’nın ailesi, Murathan Öztürk’ün 45 gündür yakalanmamasına tepkili. Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, 19 yaşındaki bir gencin tek başına bu kadar süre kaçamayacağını belirterek, ailesinin oğullarını bir an önce teslim etmesi çağrısını bir kez daha yineledi. Ağabey Kaya, şunları söyledi:

“Kimliği bilindiği halde 45 gün olmasına rağmen bu şahıstan herhangi bir haber yok. Bu durumda bizim adalete olan inancımız sıfır bile değil, eksilere kadar indi. Bu şahsın yakalanmaması gösteriyor ki, arkasında birileri var. Bu kişinin ailesi tarafından saklandığı belli oluyor. Buna rağmen neden bu aile hiç sorgulanmadı ve neden bu şahıs hala yakalanmadı? Bizim aileden tek beklentimiz, çocuklarını teslim etmeleri. İnsanca gelip bir başsağlığı dilemek yerine ‘Bizim gücümüz her şeye yeter, biz gücümüzle her şeyi hallederiz’ kafasındalar. 

Bizim acımız henüz taze iken bu insanlar çocuklarını teslim etmek yerine, bize aracılar yoluyla şikâyetçi olmamamızı söyleyip 300 bin TL teklif ettiler. Bize 300 bin TL değil, 3 trilyon hatta tüm İstanbul’u da teklif etseler, bir şey değişmeyecek. Bizim amacımız para değil ki. Ama bunlar tepeden bakma bir anlayış ile ‘Paramız ile gücümüz ile her şeyi çözeriz’ mantığındalar.” 

“Olayın üzerinden 45 gün geçmiş olmasına rağmen hâlâ bu şahıs saklanıyorsa, bizim de aklımıza farklı düşünceler gelir. Şahsın alkollü olmadığı öne sürüldü. Ama biz eminiz ki bu şahıs o gün alkollüydü. Bu kadar uzun süre de saklıyorlarsa ve teslim etmiyorlarsa aklımıza o gün uyuşturucu kullandığı ihtimali de geliyor. Basit bir trafik kazası ise neden bu kadar uzun bir süredir kayıp bu şahıs? 
Ben Murathan’a da kızgın değilim. Onu yönlendiren akla kızıyorum. Belli ki onu birileri yönlendiriyor. 19 yaşındaki bir çocuk tek başına bunları yapamaz. Ailesinin gücü ve avukatının desteğiyle açık açık bu şahıs saklanıyor. Bu aile hem bizim hem de kendi çocuklarının hayatını mahvetti. 45 gündür bu insanlar bizimle dalga geçiyor, gerçi yalnız bizimle de değil, Türkiye’deki adaletle de dalga geçiyorlar.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.