Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan yeni bir araştırma, günde 6-8 saat yemek yiyip 16-18 saat oruç tutmanın (aralıklı açlık diyeti) ömür süresini uzatabileceğini ortaya koydu.
Haber Giriş Tarihi: 27.12.2019 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2019 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Araştırmaya göre, aralıklı açlık diyetinin obezite, diyabet, kanser ile kalp hastalıklarını önlediği ve tansiyonu düşürdüğü belirlendi. Araştırma ekibinin başındaki Johns Hopkins Üniversitesi profesörlerinden Mark Mattson, iki tip aralıklı oruç diyetine vurgu yaptı. Bunlardan ilkinin aralıklı açlık diyeti olarak da bilinen 'zaman sınırlamalı' oruç olduğunu söyleyen Prof. Mattson, diğerinin ise haftanın 5 günü, günde 500 kalori alınan ve 2 gün bir sınırlama olmadan beslenilen 'beş gün aç kalma' orucu olduğunu ifade etti.
YÜZDE 40'I BAŞARAMADI
Prof. Mattson açlıkla yemek yeme arasındaki geçişlerin bir tür metabolizma anahtarı işlevi görerek hücre sağlığını geliştirdiğini belirtti. Aralıklı açlık diyeti yapanların sağlığı üzerinde belirgin iyileşmeler kaydedilirken, bunun yeme düzeninden mi yoksa kilo vermeden mi kaynaklandığı henüz tespit edilemedi. 2017'de yapılan bir araştırmaya göre, katılanların yüzde 40'ı deney sırasında diyeti bozdu. Ancak aralıklı açlık diyetinin uzun vadeli etkileri henüz bilinmiyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Açlık ömrü uzatıyor
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan yeni bir araştırma, günde 6-8 saat yemek yiyip 16-18 saat oruç tutmanın (aralıklı açlık diyeti) ömür süresini uzatabileceğini ortaya koydu.
Araştırmaya göre, aralıklı açlık diyetinin obezite, diyabet, kanser ile kalp hastalıklarını önlediği ve tansiyonu düşürdüğü belirlendi. Araştırma ekibinin başındaki Johns Hopkins Üniversitesi profesörlerinden Mark Mattson, iki tip aralıklı oruç diyetine vurgu yaptı. Bunlardan ilkinin aralıklı açlık diyeti olarak da bilinen 'zaman sınırlamalı' oruç olduğunu söyleyen Prof. Mattson, diğerinin ise haftanın 5 günü, günde 500 kalori alınan ve 2 gün bir sınırlama olmadan beslenilen 'beş gün aç kalma' orucu olduğunu ifade etti.
YÜZDE 40'I BAŞARAMADI
Prof. Mattson açlıkla yemek yeme arasındaki geçişlerin bir tür metabolizma anahtarı işlevi görerek hücre sağlığını geliştirdiğini belirtti. Aralıklı açlık diyeti yapanların sağlığı üzerinde belirgin iyileşmeler kaydedilirken, bunun yeme düzeninden mi yoksa kilo vermeden mi kaynaklandığı henüz tespit edilemedi. 2017'de yapılan bir araştırmaya göre, katılanların yüzde 40'ı deney sırasında diyeti bozdu. Ancak aralıklı açlık diyetinin uzun vadeli etkileri henüz bilinmiyor.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR