Hava Durumu

Ada'nın ayağı ampute edilecekti, doktoru kaderini değiştirdi

İzmir'de yaşayan Ada Yavuz'un (5) ayağında, henüz 4 aylıkken kötü huylu tümör tespit edildi ve ailesine ampute edilmesi gerektiği söylendi. Ancak doktor doktor gezen Nargül Yavuz'un (43) yolunun düştüğü Doç. Dr. Burçin Keçeci, 13 aylıkken operasyonla tümörü alarak, Ada'nın ayağını ampute edilmekten kurtardı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2021 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2021 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ada'nın ayağı ampute edilecekti, doktoru kaderini değiştirdi

Buca'da yaşayan Ada Yavuz'un 4 aylıkken sağ ayağında tümör tespit edildi. Anne Nargül Yavuz'a kızının ayağının bilekten ampute edilmesi gerektiği söylendi. Daha yürümeyi öğrenemeden tarak kemiğindeki iki tümör nedeniyle evladının ayağının ampute edilmesi gerektiğini öğrenen Yavuz, yıkıldı.

Doktor doktor gezen Nargül Yavuz ve kızı Ada'nın yolu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Burçin Keçeci ile kesişti. Doç. Dr. Burçin Keçeci, Ada 13 aylıkken yaptığı operasyonla minik Ada'yı ayağını ampute etmeden tümörden kurtardı. Operasyonun ardından düzenli olarak kontrole giden Ada Yavuz, şimdilerde doktoru Keçeci ile koşup, top oynuyor. Ada'yı tanıdığı zaman çok küçük olduğunu ve 'Anne, baba ve dede' kelimeleri dışında konuşamadığını belirten Doç. Dr. Keçeci, "Şimdi her Babalar Günü'nde, doğum günümde beni arıyor. Bu tür hastalarla ilişkimiz çok farklı ve duygusal oluyor. Ada, kurtarabildiğimiz hastalardan çok güzel bir örnek ama savaşıp kurtaramadığımız hastalar da var. Biz hekimler onlar da hastalar olarak savaşmayı hiçbir zaman bırakmayacağız. Sağlıklı bir şekilde Ada'nın genç kız olacağını görmek beni çok mutlu ediyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.