Hava Durumu

Adalet Bakanı Gül'den önemli açıklamalar

CNN TÜRK'te önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Gül, "Yakın zamanda ABD'li yetkililer Türkiye'ye gelecek. Biz hukuk devleti gereği bu terör elebaşının iadesini ümit ediyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2018 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2018 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Adalet Bakanı Gül'den önemli açıklamalar

Bakan Gül, hukuk fakültelerinin sayısının azaltılması gerektiğini vurgulayarak Türk hukukuna ilk kez girilecek 'hakim/savcı yardımcılığı sistemi'ni duyurdu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündemdeki kritik gelişmeleri, CNN TÜRK'te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu'nda değerlendiriyor.

Adalet Bakanı Gül'ün açıklamalarından öne .çıkanlar şöyle:

YEREL SEÇİMLER

Binali bey, İstanbul aşığı birisi. Ankara'da işi bitince ilk fırsatta İstanbul'a gelip şehrin sorunlarıyla ilgilenen, canla başla çalışan birisi. İstanbul'a Avrasya Tüneli'nden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne kadar birçok projeyle katkı sağlamış biri. Adaylığının İstanbul için büyük bir fırsat olacağını düşünüyorum. 'İstanbul için hayırlı olsun' diyorum.

Binali bey, yapısı itibariyle en sıkıntılı dönemlerde bile olaylara çok realist bir şekilde bakıp icabında işin mizah boyutunda da yaklaşarak her türlü zorluğun altından kalkabilecek bir siyasetçi.

FETÖ'NÜN İADE SÜRECİ

15 Temmuz öncesi ve sonrası iade talepleri iletildi. Çeşitli birçok görüşme yapıldı bir ilerleme kaydedilemedi ama bu talep tamamen reddedilmiş de değil. Bize başvurumuzun reddedildiği yönünde herhangi bir yazı gelmedi. Biz FETÖ ile ilgili elde ettiğimiz delilleri Amerika'ya gönderiyoruz. Konuyla alakalı Amerika'da da açılmış bir idari soruşturma var. Onlar da incelemelerde bulunuyorlar ve önümüzdeki ay Türkiye'ye Amerika'dan savcılar gelecek.

Kendileriyle adli yardımlaşma çerçevesinde bir temasımız olacak. Biz umuyor ve inanıyoruz ki Amerika hukuk devleti olmanın gereğini yerine getirecek ve bu terör örgütünün elebaşını bize iade edecek. İnşallah 2019'da Amerika bu talebimizi yerine getirecektir. Olması gereken de budur.

Bu örgütle ilgisi olan herkesi tasfiye ettik. Bu örgüt, kripto bir örgüt. Örgütün bu özelliği nedeniyle biz herkesi temizledik diye bir rehavete kapılamayız.

E-TEBLİGAT ÇALIŞMALARI

Vatandaş olarak e-tebligat talep edilebilecek.

YARGI REFORMU

Ana meselemiz niteliği artırmak. Hukuk fakültelerinin sayısı azaltılmalı. Hakim/savcı yardımcılığı sistemi gelecek. Türk hukukuna ilk kez girilecek bir sistem. Belli bir dönem hakim nezaretinde bazı işlermleri yaparak. nasıl karar verilir nasıl işlem yapılır bunu görecek. Kürsünün bir yanında durarak hakim ya da savcı nezaretinde yapılan işlemleri görerek pratik yapacak. Sonrasında bir sınava daha tabi tutulacak. Geçerse cüppeyi giyip kürsüye hakim oalrak çıkabilecek. Kazanamazsa hakim yardımcısı olarak devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.