Hava Durumu

Adana'daki seçim yarışında sıcak gelişme

En çekişmeli illerin başında gelen Adana'da seçim sonuçları büyük tartışma çıkarttı. İlk kez CHP ve AK Parti adayları aynı görüşte birleşti. Seçimler iptal edilsin isteği. AK Parti'nin itirazının ardından flaş bir gelişme yaşandı. Seyhan'da 224 sandık yeniden sayılacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2014 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2014 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Adana'daki seçim yarışında sıcak gelişme

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerine Ak Parti tarafından yapılan itiraz sonucu, Seyhan İlçesi'nin 3'üncü bölgesindeki 224 sandık yeniden sayılacak.

Ak Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk, resmi olmayan ilk sonuçlara göre MHP'li Hüseyin Sözlü'nün kazandığı Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik Seyhan İlçesi 3'üncü bölgesine yönelik itirazların İlçe Seçim Kurulu tarafından değerlendirildiğini açıkladı. Pamuk, İlçe Seçim Kurulu'nun bu bölgedeki 224 sandığındaki oyları yeniden sayma kararı aldığını belirterek, "Bu kararın ardından mühürlü torbalar açılacak ve 224 sandıktaki oylar yeniden sayılacak" dedi.

Ak Partili ve MHP'liler ise alınan kararın ardından İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda bulunan Seyhan 3 Nolu İlçe Seçim Kurulu'nda gelerek gelişmeleri yakından takip etmeye başlardı. Eğitimin de devam ettiği okulda çevik kuvvet polisi de geniş güvenlik önlemi aldı.Bu arada Ak Parti tarafından diğer sandıkları yönelik itirazlar ise İlçe Seçim Kurulları tarafından değerlendiriliyor.

AK PARTİ VE CHP İTİRAZ ETMİŞTİ...

ADANA'da seçim sonuçları ortalığı hayli karıştırdı. MHP'nin seçimleri kazandığı Adana'da oyların çalındığı iddialarından tutun da Sözcü ve Halk TV'ye kadar varan bir çok iddia gündemde.

Şimdi hem AK Parti hem de CHP Adana seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesini istiyor. AK Parti ve CHP adayı da bir ilke imza atıp bu konuda ortak basın toplantısı düzenledi. Adana seçimleri iptal yoluna doğru gidiyor.

ADANA'DA AK PARTİ-CHP İTTİFAKI

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun ile CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan, yerel seçim sonuçlarına itiraza yönelik ortak basın toplantısı düzenledi.

Torun, kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda, CHP adayı Yıldıray Arıkan'ın kendisini araması üzerine buluşmaya gerek duyduklarını söyledi.

ADANA'DAN SON GELİŞME

AK Parti İl Başkanlığı, 10 ilçede oyların yeniden sayılmasıiçin ilçe seçim kurullarına başvuru yaptı.
AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Murat Ayhan Benlice, yaptığı açıklamada, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam, Çukurova, Ceyhan, Kozan, İmamoğlu, Pozantı, Karaisalı ve Yumurtalık ilçelerinde oyların tamamının tekrar sayılması için itiraz ettiklerini bildirdi.

MHP ADAYI KAZANMIŞTI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Hüseyin Sözlü kazandı.

MHP adayı Hüseyin Sözlü 411 bin 85
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun ise 391 bin 223 oy aldı.

Hüseyin Sözlü, 1965'te Ceyhan ilçesine bağlı Çokçapınar köyünde doğdu. İlkokul eğitimini köyünde, ortaöğrenimini ise Ceyhan Yaltır Kardeşler Ortaokulu ve Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlayan Sözlü, ATATÜRK Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yerel seçimlerinde Ceyhan Belediye Başkanı olan Sözlü, 3 dönemdir bu görevini yürütüyordu. Sözlü, evli ve 3 çocuk babası.

SEÇİMLER İPTAL EDİLSİN

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Torun: "Hem il seçim kuruluna hem yüksek seçim kuruluna güveniyoruz. Burada bir kanunsuzluk hali mevcuttur, maddi deliller ortadadır, bu seçimin yenilenmesini de Adana kamuoyu beklemektedir. Öncelikle oyların sayılmasını talep ediyoruz, oylar sayıldıktan sonra da kamuoyu tatmin edilemezse seçimlerin yenilenmesi için bütün şartlar oluşmuştur"

CHP ADAYI HALK TV VE SÖZCÜ'YÜ SUÇLADI

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Arıkan ise CHP'nin kanalı Halk TV ve Sözcü Gazetesi üzerinde oynanan oyuna dikkat çekti.

Arıkan şunları anlattı;

-"Ben CHP Belediye Başkanı olarak, sosyal-demokrat bir insan olarak konuşuyorum. Sahte manipülasyonla, anket manipülasyonlarıyla, özellikle sosyal-demokratların izlediği Halk Tv ve Sözcü Gazetesi'nde her türlü hileye başvurulmuştur. Ben açık gönüllülükle ve ve saf duygularla söylüyorum, dolayısıyla seçmenin asıl iradesi sandığa yansımamıştır."

KURAL HATASI VAR SEÇİMLER İPTAL EDİLSİN

CHP adayı da seçimlerde hile yapıldığını öne sürerek "Bir sürü kural hatası yapılmıştır. Tutanaklarda en az 4 imza olması gerekirken tek imza olmuştur. Dolayısıyla bizce bu seçimin iptali gerekir. Oyların sayılmasından ziyade iptali gerekir. Örneğin, Seyhan 1'inci bölgede bulunan Yeşilyurt Mahallesi'nde 1255 No'lu sandık tutanakları deftere sabittir. Bunlar incelendiği zaman hepsi ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla bu seçimde maalesef hem seçmen iradesi yok sayılmış, hem de kural hatası yapılmıştır" dedi.

ADANA'DAKİ İDDİALAR

*Muhtarlık zarflarıyla belediye için kullanılan zarflar farklı olmasına rağmen, belediye seçimi ile alakalı oylar, oy tutanakları muhtarlık zarfına konuldu.

*"Yaklaşık 50 bin seçmenin oyu iptal edildi"

*298 sayılı kanunun 108'inci maddesi gereğince sandık kurulundan gelen sonuç tutanaklarının ilçe seçim kurulunca birleştirilmesi ve seçim sonuçlarının belirlenmesi işlemi açık ve aralıksız olarak yapılması gerekirken, Seyhan 3'üncü seçim kurulunca Sabah saatlerinde ara verilmiştir.

*Sandık kurulları en az 4 kişiden oluşan kurul yöneticileri tarafından oluşturulması gerekirken 3 ve daha az kişi tarafından kuruldu.

HİLE YAPILDIĞI İDDİASINI İÇEREN FOTOĞRAFLAR

Öte yandan Adana'daki seçimlerde önceden hazırlanmış çok sayıda seçim pusulası bulunduğu iddiaları var. İddiaya göre de bu pusulalar MHP adayı için düzenlendi. Bu fotoğraflar da genelgundem.com isimli site tarafından 'elektrikler kesildiğinde' yapılan hile denilerek yayınlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.