Hava Durumu

ADD'nin Anıtkabir ziyareti gecikmeli gerçekleşti

Lozan Barış Anlaşmasının yıl dönümünde Anıtkabir ziyareti tartışması yaşandı. Tartışma önce Meclis'te AK Parti ve CHP arasında başladı, gündüz saatlerinde de Anıtkabir'in önünde devam etti. Anıtkabir önüne giden Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri bir süre dezenfeksiyon çalışmaları nedeniyle içeri giremedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2020 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2020 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ADD'nin Anıtkabir ziyareti gecikmeli gerçekleşti

Tartışma CHP'li Özgür Özel'in Atatürkçü Düşünce Derneği'ne Lozan Barış Anlaşmasının yıldönümünde Anıtkabir ziyareti için izin verilmesini istemesiyle başladı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Lozan'a tapu denmesine tepki gösterince, CHP'li Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aynı ifadeyi kullandığını hatırlattı.

Tartışma AK Parti Grup Başkanı Mehmet Naci Bostancı'nın devreye girmesiyle son buldu.

Meclisteki tartışma bitti ancak bu kez de Anıtkabir'e taşındı. Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri sembolik bir grupla Anıtkabir'i ziyaret etmek istedi. Ancak önce dezenfektasyon çalışması yapıldığı gerekçesiyle içeri alınmadılar.

CHP Milletvekillerinin devreye girmesinin ardından dezenfektasyon planlanandan erken bitirildi ve Anıtkabir'in kapıları Lozan'ın yıldönümünde ziyaretçilere açıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.