Hava Durumu

Adetliyken denize girilir mi?

Bazı kadınların aylık regl döngüsü tatil haftasına denk gelebiliyor. Bu durumda tatili yarıda kesmek istemeyen kadınların merak konusu adetliyken denize girilir mi? Dr. Öğr. Üyesi Emine Zeynep Yılmaz, konu hakkında detaylı bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2020 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Adetliyken denize girilir mi?

Her kadının kabusudur. Tam tatilin ilk gününde adet başlar. Bu durum suya girme konusunda sıkıntı yaratır. İyi haber adetliyken denize girmek güvenlidir. Yüzme ve egzersiz adet sancılarına iyi gelir. Havuzda kullanılan klor veya bromin gibi kimyasallar mikrop öldürücü özelliğe sahiptir ve bu özelliği taşıyan havuzlarda yüzmek enfesiyon riskini arttırmaz. Sanılanın aksine yüzmek adeti kesmez, suyun akışına bağlı olarak sadece bir miktar akışını yavaşlatabilir. Sudan çıktıktan sonra öksürme hapşırma yürüme gibi hareketlerle bu durumun üstesinden gelinebilir.

Hangi durumlarda yüzebilirsiniz?

Tampon kullanan hastalar denize rahatça girebilir. Tampon vajen ile suyun temasını keser ve enfeksiyon riskini azaltır. Denize girmeden tampon vajen içine yerleştirilip ipler mayo altına saklanır. Mutlaka denizden çıktıktan sonra tampon çıkarılmalıdır. Kızlık zarı olan kişiler tampon kullanmamalıdırlar. Kişi adet dönemlerinde ped kullanıyorsa, yoğun olduğu dönemlerde adetini ertelemeli veya denize girmemelidir. Havuz kenarında takılmak, sığ suda yürümek isterse eğer ince bir ped ve üzerine tam olan bir mayo giyebilir. Hatta koyu renkli bir deniz şortu giymek faydalı olabilir. Aynı tampon gibi ped de sudan çıkıldığı zaman mutlaka değiştirilmelidir.

Hangi koşullarda yüzülmemesi gerekir?

Eğer kişi yakın zamanda vajen içine cerrahi operasyon, kürtaj, histeroskopi, yumurta toplama işlemi (tüp bebek hastalarında) geçirilmişe suya girilmemelidir. Ayrıca yeni doğum yapmış hastalarda veya düşük sonrası kanama devam ediyorsa suya girmekten kaçınılmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.