Hava Durumu

Adil Öksüz'ün serbest bırakılması davasında karar

FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüzün, yakalandıktan sonra serbest bırakılmasına ilişkin 28 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. 24 sanık için beraat kararı verilirken, 2 sanığa 'görevi kötüye kullanma'dan 5 ay hapis cezası verildi, 2 sanığın ise dosyası ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2019 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Adil Öksüz'ün serbest bırakılması davasında karar

Ankara 23üncü Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın karar duruşmasına, bu dosyada tamamı tutuksuz 13'ü asker, 14'ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve 1'i eski Başbakanlık Müşaviri 28 sanık katıldı. Sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının ardından son sözleri alındı. Sanıkların tamamı, Adil Öksüzün serbest kalması ile ilgili sorumlulukları olmadığını ileri sürerek, 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme', 'suçluları kayırma', 'görevi kötüye kullanma' suçlamalarını kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, eski Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca ile Yusuf Gül, Semih Kaman, İsmail Uçar, Bilge Kağan Aksoy, Erkan Külah, Abdulsamet Güller, Serkan Çoraplı, Ahmet Camgöz, Mehmet Gökçehan Temel, Mustafa Kalkan, Kadir Yılmaz, Yakup Altındağ, Murat Bozdağ, Kenan Gülbay, Alp Aslan, Gökhan Yücel, Mehmet Akbaş, Hüsrev Arslan, Erol Özdemir, Serter Koçak, Hakan Kutlu, Erhan Cihangir ve Ömer Doğan'ın beraatine hükmetti. Osman Gök ve Zeki Çınkır'a 'görevi kötüye kullanma' suçundan 5'er ay hapis cezası verilirken, hükmün açıklanması geriye bırakıldı. Murat Bayrak ve İlyas Kaytancının ise dosyasının ayrılmasına karar verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.