Hava Durumu

'Adliye karantinaya alındı' iddiasına açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde "Çağlayan Adliyesi'nin karantinaya alındığına'' ilişkin haberlere ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Çalışanlar ve vatandaşlar nezdinde panik oluşturmaya yönelik dezenformasyon amaçlı haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2020 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2020 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Adliye karantinaya alındı' iddiasına açıklama

Başsavcılığın yazılı açıklaması şöyle:
"Bugün itibariyle bir kısım basın yayın organları ve internet sitelerinde yayınlanan 'Çağlayan Adliyesi karantinaya alındı', 'Kim var, kim yok karantinaya alındı' '17. Ağır Ceza Mahkemesi karantinaya alındı' şeklindeki haberler nedeniyle bu açıklamanın yapılmasında zorunluluk duyulmuştur. İstanbul Adliyesi'nde koronavirüs salgın hastalığı ile ilgili gerekli tüm tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda dezenfekte çalışmaları yapılmakta, personel ve vatandaşların adliye giriş kapılarında ateş ölçer cihazlarla ölçümleri de yapılmaktadır.

Açıklamaya konu, FETÖ'nün sosyal medya hesaplarından da yoğun biçimde paylaşılan, çalışanlar ve vatandaşlar nezdinde panik oluşturmaya yönelik dezenformasyon amaçlı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Adliye bünyesinde karantina sebebiyle kapatılan herhangi bir mahkeme olmadığı gibi ilgili mahkeme çalışanlarının test işlemleri devam etmekte, gerekli tedbirler alınmaktadır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.