Hava Durumu

Adnan Örnek: Yarışın içinde olmazsa yazık olur

Bursaspor'un önemli isimlerinden Adnan Örnek, "Bursaspor bu sene büyük bir borç yükü nedeniyle transfer tahtasını açamadı. Mecburiyetten altyapıya yöneldi. Süper Lig yarışının içinde yer almazsa yazık olur" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Adnan Örnek: Yarışın içinde olmazsa yazık olur

Bursaspor formasını uzun yıllar terleten ve futbolu bıraktıktan sonra da Yeşil Beyazlı takımda çeşitli görevlerde yer alan Adnan Örnek açıklamalarda bulundu.

Örnek, "Bursaspor bu sene büyük bir borç yükü nedeniyle transfer tahtasını açamadı. Mecburiyetten altyapıya yöneldi. Zaten Türkiye'nin en iyi altyapılarından biri olmasının avantajını iyi kullandı ve gençleriyle belirli bir konuma geldi. Bu ligin kalitesini beğenmeyen ve tartışan biri olarak Bursaspor'un Altınordu ile beraber ligin zirvesini ve play-offu zorlayacağını tahmin ediyorum. Bu ligde, bu iki takım Süper Lig yarışının içinde yer almazsa yazık olur" dedi.

ALTYAPIYA YÖNELMELİ

Yeşil Beyazlıların ve Altınordu'nun kadrosunda hiç yabancı oyuncu olmamasını da değerlendiren Adnan Örnek, "Altınordu'da kulüp politikasından dolayı, Bursaspor'da ise transfer tahtasının kapalı olmasından dolayı, zorunluluktan genç oyuncular forma giyiyor. İki kulüp de Türkiye'nin en önemli altyapılarından. Genç oyunculara sahip çıkarsanız oyuncuyu kazanırsınız, kulübünüz kazanır, ülkeniz kazanır. Ülkemizde artık altyapıya yapılan "göstermelik ilgiden" vazgeçilmeli. Unutulmamalı ki futbol takımlarımızın milyonlarca euroluk borcunun kaynağı başarısız yabancı futbolcu transferleri" diye konuştu.

ADİL BİR DURUM DEĞİL

Ali Akman konusunu da değerlendiren Adnan Örnek, "İki taraf için de iyi yürütülemeyen bir süreç oldu. Kulüp açısından bakıldığında; genç bir oyuncu yetiştiriyorsunuz ve yıllarca ona yatırım yapıyorsunuz. Tam oyuncu parlayıp para kazanılabileceğiniz bir aşamada oyuncuyu kaybediyorsunuz. Üstelik hiç para kazanamadan. Bu bence adil bir durum değil" diye görüş bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.