Hava Durumu

Afgan bürokratları Bursa eğitecek

Afgan vali ve kaymakamlar kamu yönetimi eğitimi almak için Bursa’ya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Afgan bürokratları Bursa eğitecek

Afganistan’dan gelen yaklaşık 20 kişilik kamu yöneticisi, Bursa’da valilik ve kaymakamlıklarda bir hafta boyunca eğitim alacak. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Afganistan'ın 34 vilayet, ve 367 ilçesini temsil eden Afgan heyetini kabul etti. Javzijan Vali Yardımcısı Abdurrahman Mahmudi ve beraberindeki heyeti kabul eden Vali Harput, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti.

Afkanistan, Javzijan vilayetinin idari yapısının güçlendirilmesi projesi için bir heyeti 14-21 Haziran tarihleri arasında eğitim görmesi için Bursa’ya gönderdi. Misafir heyet Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun koordinatörlüğünde çeşitli programlara katılacak. Özellikle kaymakamlar Bursa’nın kaymakamlıklarında eğitim gördükten sonra ülkelerinde bu uygulamaları hayata geçirecek. 1 vali yardımcısı, 10 kaymakam ve 6 il müdürü ve bir de imar ekibindin oluşan heyet Bursa’da tecrübe kazandıktan sonra bunları kendi ülkelerinde hayata geçirecek.

Afgan halkının her zaman yanında olduklarını ifade eden Harput, halka rağmen hiçbir şeyin olamayacağına dikkat çekerek, yöneticilere, "Adaletli olun, halkın içinde ve halktan yana olun. Halka gönlünüzü ve kapınızı her zaman açın" çağrısında bulundu.

Heyet adına konuşan Javzijan Vali Yardımcısı Abdurrahman Mahmudi ise, 35 senedir savaşın içinde yanan bir ülkeden geldiklerini belirterek, Türkiye'nin bu süreçte hep Afgan halkının yanında olduğunu söyledi. Bursa'nın iş ve ticaret dünyasından yararlanmak için birtakım ziyaretlerde bulunduklarının altını çizen Mahmudi, heyette bulunan bürokratların Bursa'da gördüklerini kendi ülkelerinde uygulamak istediklerini sözlerine ekledi.
Ardından Vali Harput, Mahmudi’ye bir İznik çinisi hediye ederken, konuk vali yardımcısı da Vali Şahabettin Harput’a bir Afgan milli kıyafeti takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.