Hava Durumu

'Afganistan'dan gelen hiçbir sığınmacıyı kabul etmeyeceğiz'

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Siyarto, ülkesinin Afganistan'dan gelen hiçbir sığınmacıyı kabul etmeyeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2021 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Afganistan'dan gelen hiçbir sığınmacıyı kabul etmeyeceğiz'

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Siyarto, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun oturum arasında NATO ülkelerinin Afganistan'dan çekilmesi ve Taliban'ın ülkede kontrolü ele geçirmesinin ardından Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı yeni göç dalgasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sputnik'e röportaj veren Siyarto, "Afganistan'dan daha fazla göçmen almayacağız. Avrupa Birliği merkezli olsun, NATO merkezli olsun, her türlü bölüşüm mekanizmasını reddedeceğimizi açıkça belirttik. İmkanı yok" ifadelerini kullandı.

Bakan ayrıca, bazı Avrupa ülkelerinin, Taliban tarafından ele geçirildikten sonra ülkeden kaçan Afgan sığınmacıları kabul etme sözü vererek, 2015 göç krizindeki hatalarının aynısını yapmalarının üzücü olduğunu belirtti.

Siyarto, ağustos ayının sonlarında Afganistan'daki gelişmeleri, Afgan sığınmacılarının Türkiye ve güney Balkanlar üzerinden ülkeye girebilecekleri göz önüne alındığında Macaristan için bir tehdit olarak nitelendirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.